tisdag 17 augusti 2010

Tematrio - Semester/Sommar

I denna tematrio vill Lyran att vi ska berätta om tre saker som vi gjort i sommar. Ingen tematrio om böcker denna veckan alltså.

1. Vårt husprojekt denna sommar har varit att gräva upp all murgöna som tar upp alldeles för många kvadrat av vår tomt. Inget lätt projekt kan jag säga. Helst inte när det är 30 grader varmt ute. Tyvärr så är vi inte riktigt klara men kommit en bra bit på vägen.

2. Sommaren har ägnats åt vår dotter som bara blir större för var dag som går. Då det varit så varmt har vi mest varit hemma. Det har dock varit händelserikt i alla fall. Det händer nya saker hela tiden. Hon kan nu sitta och har börjat visa lite humör när hon inte får ha den leksak som hon vill. Skulle kunna skriva hur mycket som helst men jag ska bespara er det :)

3. Under senare delen av sommaren har jag börjat ändra mina matvanor för att jag ska bli av med de där extra graviditetskilona. Har börjat ät lite enligt LCHF. Det har varit alldeles för mycket socker i mitt liv. Nu är det dock slut med det.

Det var lite vad vi har hållit på med här hemma. Inga spännande resor och sånt men det får vänta till dottern blir lite större. Vad har ni själva hittat på?


6 kommentarer:

 1. Ja, fikat hade kunnat vara en fjärde grej jag gjort i sommar så här är det också dags för nya matvanor! Låter som mycket bra projekt du haft i sommar :)

  SvaraRadera
 2. Jag började med nya mat- och motionsvanor i november och är stolt att säga att jag gått ner 25 kg :-)

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat Lyran. Vad duktig du varit. Då har du kanske några bra tips :)

  SvaraRadera
 4. Jag körde LCHF/GI i våras och tappade några kgn ganska lätt. Jag brukar ha riktigt svårt att gå ner i vikt annars så jag var överraskad över det, dessutom var det ingen svältdiet utan ganska enkel ändå och superbra att socker råkar vara en kolhydrat så slipper man det också! ;) Hur går det för dig?

  SvaraRadera
 5. Och Lyran, superbra jobbat! Oj vad du har kämpat!!

  SvaraRadera
 6. Jag kör också en variant av LCHF/GI och har tappat ca tre kilo rätt lätt. Jag har dock lite problem med vad jag ska äta då jag är rätt kräsen men det har nog gjort rätt mycket bara att ta bort dricka med socker i.

  SvaraRadera