söndag 1 augusti 2010

Bokbloggsjerka

Annika som har bloggen Annikas litteratur- och kulturblogg har startat ett bokbloggsjerka. Vad är nu detta undrar ni säkert. Läs mer hos Annika. Jag hoppar på.

Regler

 1. Skriv in urlen till ditt inlägg om "jerkan" i Mr Linky listan hos Annika.
 2. Besök andra bloggar genom att klicka på deras "jerka" inlägg. Hitta nya bloggar att följa. Skaffa nya vänner. Prata om böcker. Skryt om dina favoritförfattare. Ha kul!
 3. Sprid informationen om "jerkan" så att så många som möjligt hittar den och kan dela med sig. Ju fler vi blir desto fler nya bokbloggar kommer vi att hitta under resans gång.
 4. Besvara följande fråga i ditt inlägg(det blir en ny fråga varja vecka!)
Veckans fråga!

Vilket språk läser du helst på och varför?

Jag läser helst på svenska vilket inte är så konstigt då det är det språk som jag kan bäst. Ibland orkar jag inte vänta på den svenska utgåvan och läser den då på engelska. De sista böckerna om Harry Potter är ett exempel på böcker där jag inte orkade vänta. För att hålla engelskan levande försöker jag läsa någon bok varje år på engelska. Hade jag varit ännu bättre på engelska så hade jag kanske läst mer på engelska. Det blir ju alltid annorlunda när man översätter en bok från ett språk till ett annat.4 kommentarer:

 1. Tack för påpekandet om mitt "stavfel". Jag vet inte vad jag tänkte på, bokklubbsjerka ;-) Får skylla på att jag hade en övertrött dotter bredvid mig som vägrade sova lunch tidigare idag :-)

  SvaraRadera
 2. Kul att du vill vara med och jerka runt bland nya och gamla bokbloggar :-)

  Jag har precis läst ut min första bok på engelska på väldigt väldigt länge. Det var Lost River av Stephen Booth som jag varmt kan rekommendera.

  SvaraRadera
 3. Carola det är så lätt att det blir fel, det vet ju inte minst jag :)

  Annika det är klart att jag vill vara med och jerka runt lite. Lost river får jag kolla upp. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 4. Jag vill passa på och tipsa om http://www.bokbloggar.se/slumpa - en URL som gör att man besöker en av drygt 370 aktiva bokbloggar som bevakas på Bokbloggar.se.

  Det är alltså ungefär samma idé som "bokbloggsjerka", fast man slipper att anmäla sig. Alla bokbloggar på Bokbloggar.se, som varit aktiv de senaste två månaderna är med i urvalet. Läs mer på http://www.bokbloggar.se/lanka

  / Daniel

  SvaraRadera