fredag 6 augusti 2010

Bokbloggsjerka - veckans fråga

Denna veckan vill Annika som håller i Bokbloggsjerkan att man ska berätta om de böcker som man läser just nu. Vill ni veta mer om Bokbloggsjerkan och vad det är så gå in här. Mitt förra inlägg om "jerkan" finns här.

Här kommer mitt svar till dagens fråga:

Jag läser just nu Eldbärare av Anders Björkelid. Det är andra delen i serien om blodet. Boken handlar om tvillingarna Wulf och Sunia och deras äventyr. Deras kamp mot det onda. Jag har tidigare skrivit om Ondvinter som är första delen. Ondvinter tyckte jag var bra och jag tycker även om Eldbärare så här långt. Dock tycker jag att det är lite segt. Det är nog på gång dock. Skriver mer om den när jag läst klart den.

Jag tittar och bläddrar och läser lite även i Latmansträdgården av Kerstin Engstrand. Då vi har en trädgård som kräver mycket tid försöker jag hitta lite tips om hur jag ska göra. Jag har dålig koll på när man ska göra vad i trädgården. Då är Latmansträdgården utmärkt för i början av boken finns det ett schema över året och vad som man kan göra de olika månaderna. Boken innehåller många tips och fina bilder. För den som inte är så van trädgårdsskötare tror jag den passar alldeles utmärkt.


5 kommentarer:

 1. Jag läste igenom din recension av Ondvinter och den lät minst sagt annorlunda. Jag har aldrig hört talas om författaren heller vilket förklaras av att det verkar vara en fantasy.

  Latmansträdgården låter onekligen som en bok som skulle ha passat mig om jag bodde i hus. Jag är nämligen hopplöst lat när det kommer till trädgårdar och trädgårsskötsel :-)

  SvaraRadera
 2. Anders Björkelid är väl kanske inte så känd. Ondvinter är ju en ungdomsbok så det är på den vägen jag hittade den. Gillar man fantasy så tycker jag dock att det kvittar vilken ålder man befinner sig i för att man ska gilla boken.

  Latmansträdgården är en riktigt härlig bok. Är man riktigt lat så kan man ju bara titta på alla fina bilder :)

  SvaraRadera
 3. Ondvinter har jag sett på några bloggar innan men jag försöker förtvivlat blunda - jag behöver verkligen inte mer på vill-läsa-listan just nu... ;-)

  SvaraRadera
 4. Man borde kanske sluta läsa bokbloggar ibland så man inte fick så många bra boktips hela tiden :)

  SvaraRadera
 5. Åh vad härligt med trädgård, jag har alltid varit intresserad av odling och växter man har verkligen inte gröna fingrar. Jag har lyckats med bedriften att ta död på en Orkide och det ska ju tydligen vara omöjligt! Latmansträdgården tycker jag verkar intressant!

  SvaraRadera