fredag 13 augusti 2010

Bokbloggsjerka - veckans fråga

Idag är det fredag och då är det en ny fråga i Bokbloggsjerkan. För er som inte har någon aning om vad Bokbloggsjerkan är kan gå in och läsa mer hos Annika.

Veckans fråga:

Många av er läser böcker i flera olika genrer men vilken genre vägrar du konsekvent att läsa och varför?

Jag vet inte om jag vägrar läsa någon genre. Det finns ju dock så lite tid så jag håller mig ju till de genrer som intresserar mig mest. Jag är rätt dålig på att komma utanför boxen och prova nya genrer. Jag kör oftast på säkra kort(enligt min smak) så därför läser jag väldigt sällan böcker som jag tycker är väldigt dåliga. Varför jag gör det är ju för att det för tillfället inte finns så mycket tid till att läsa.
5 kommentarer:

 1. Förstår din känsla av tidsbrist, själv har jag relativt gott om tid och har varit med i många utmaningar där jag läst sånt jag aldrig skulle läst annars, mycket nyttigt och ofta väldigt intressant!
  Den utmaning som gett mest är nog Lyrans jordenruntresor.......

  SvaraRadera
 2. Ska se om jag kan hoppa på någon utmaning nu under hösten. Jag kanske ska försöka att planera min tid bättre. Det är lätt att man hamnar framför datorn och bara surfar runt och vips så har det gått en timme...

  SvaraRadera
 3. Jag läser inte heller böcker jag tycker är dåliga. Om jag inte har blivit intresserad och nyfiken efter ca 50 sidor finns det ingen anledning att fortsätta.

  Dock vill jag gärna tänka utanför "the box" emellanåt och då måste jag prova på nya genrer. Men de tre som jag nämnde i mitt eget inlägg kommer inte på fråga. Inte nu och inte senare heller!

  Tidsbrist är tyvärr något som vi alla måste ta hänsyn till, men jag försöker komma på ett sätt att prioritera bättre. Vi får väl se hur det går med den saken :-)

  SvaraRadera
 4. Harlequinromaner är ju inget jag heller skulle läsa så den genren skulle jag äntligen tagit upp. Fantasy läser jag dock gärna. Vi får se om jag också lyckas ta mig utanför "the box" någon gång :)

  SvaraRadera
 5. Jag är för envis för mitt eget bästa och har svårt att sluta läsa böcker "bara" för att jag inte gillar dem. Försöker bli lite rationell och ge upp sånt så jag hinner med de jag tycker är roliga.

  SvaraRadera