måndag 1 april 2013

Vill ha mer...NU!

Det tog ett tag innan jag kom in i Kretsen och hittade läsflytet. Till en början tyckte jag det var många personer att hålla reda på och fick inte grepp om vem som var vem. När jag fick en lite längre sammanhängande lässtund föll allt på plats och jag kunde inte sluta läsa. Nu när den är slut vill jag bara ha mer.

Kretsen, The Raven boys, handlar om Blue som bor med sin mamma i staden Henrietta. Mamman är spåkvinna, Blues synska förmåga är dock begränsad men hon förstärker andras förmågor om hon är i samma rum. Blue har många gånger fått höra att hon kommer döda sin sanna kärlek. Om Blue kysste sin sanna kärlek skulle han dö. Så för att vara på den säkra sidan kysser inte Blue några pojkar.

I staden där Blue bor finns det en prestigefylld internatskola, Aglionby Academy. På Aglionby går ett gäng pojkar som söker efter en mytomspunnen kungagrav. Gansey är den som är ledaren och det är han som i flera år åkt jorden runt för att kunna finna graven. Gansey har hamnar i Henrietta för spåren har lett honom dit. Gansey söker efter leylinjer och en sådan finns i Henrietta vilket gör staden till ett speciellt ställe.

Jag gillar verkligen det här. Jag tycker dock den här är lite svårare än hennes andra serie som börjar med boken Frost. Kanske ska man vara lite bättre läsare för att hänga med. Jag hade ju som sagt själv lite problem till en början eftersom jag läste så korta snuttar hängde jag inte riktigt med. 

Nu börjar en jobbig väntan på nästa del. Önskar nästan att jag inte hade läst Kretsen redan. Jag hade egentligen velat läsa alla böckerna i ett sträck så man inte glömmer så mycket. Den engelska utgåvan verkar komma till Sverige till hösten. Jag hoppas verkligen att de översätter den meddetsamma.

Boken lyckades jag norpa åt mig från Booked.

2 kommentarer:

  1. Ojdå :) Ja, det blir väl bara att skaffa denna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker jag absolut att du ska göra. Så här i efterhand hade jag kanske väntat lite tills andra delen finns inom räckhåll :)

      Radera