torsdag 4 april 2013

Mer på gång?

Laura Trenter har skrivit många barnböcker. Jag har läst några av dem tex Puman och Fotoalbumet. Jag rekommenderar ofta Trenters böcker för det är många som vill ha spännande böcker. Det brinner! hade jag inte läst tidigare så tänkte att det var dags.

Det brinner handlar om två tjejer som cyklar till ett ödehus för att tjuvröka. Väl på plats så känner de sig iakttagna. De lämnar platsen hastigt men är noga med att släcka cigaretten. Kort därefter börjar ödehuset att brinna. Tjejerna funderar så klart över om det var deras fel, kanske släckte de inte cigaretten tillräckligt noga. De lovar varandra att aldrig berätta för någon om vad som hänt. Det dåliga samvetet är dock jobbigt att leva med.

Det här är en lite lagom spännande bok om man går i fyran eller femman. Tyvärr så dömer många boken efter framsidan och då vill de inte låna den. 2007 kom de i nytryck i pocket med en upphottad framsida, tyvärr så verkar den upplagan vara slutsåld. Hade varit kul om Trenter kom med någon ny bok. Det ser dock dåligt ut på den fronten då det är några år sedan den senaste boken kom ut. Någon som vet om hon är på gång med någon ny bok?

Vill du veta mer om Laura Trenter eller få lite tips på hur man skriver deckare så finns det en liten film som du hittar här

1 kommentar:

  1. Den här har jag ibland som högläsning i trean. De sitter som klistrade :) Bra diskussioner blir det med (de ska minsann aldrig röka...)

    SvaraRadera