torsdag 17 mars 2011

Uppdraget av Michael Grant

Uppdraget är första delen i en ny serie som heter De magiska tolv. Tolvåriga Mark lever ett vanligt liv tills en dag när han får oväntat besök av någon slags varelse som heter Grimluk. Det visar sig att Mack är en av de magiska tolv som ska rädda världen från Den bleka drottningen.

Mack måste ge sig ut i världen för att leta upp de andra elva så att de tillsammans kan besegra Den bleka drottningen. För att ingen ska förstå att Mark är iväg har Golem tagit hans plats i hemmet. Golem försöker uppträda som Mark vilket inte riktigt lyckas då Golem är en övernaturlig varelse tillverkad av lera.

Läsaren får även följa en annan historia som berättar hur det hela började för alldeles kolossalt länge sedan.

Tyvärr så får jag säga att det Uppdraget inte är en bok som tilltalar mig direkt. Jag gillar fantasy men inte det här där man försöker skoja till allting. Det kan också vara så att författaren driver med fantasy genren men jag vet faktiskt inte.

Det som är lite kul i boken är Golems meddelande till Mack om hur han sköter sig. Man förstår att det går inte så bra för Golem men som tur är så är Macks föräldrar inte så närvarande så de märker inget.

Det ska bli intressant att se om boken går hem hos eleverna. Det är ju faktiskt de som är målgruppen och inte en 35-årig bibliotekarie.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar