måndag 28 mars 2011

Afrodite och ödet av Ritta Jacobsson

Afrodite och ödet är den sjätte boken om Afrodite. Jag gillar verkligen böckerna om Afrodite. Alla sex böckerna är kanske inte lika bra men de är klart läsvärda speciellt om man är 12-14 år eller så.

I Afrodite och ödet ställs Afrodite inför nya problem. Afrodite är som enda tjej med i skolans innebandylag. Hon är dessutom en av stjärnorna. Vissa av killarna muttrar en del om att Afrodite är med i laget, speciellt Tobias som blir petad. Det börjar knaka i fogarna mellan Afrodite och pojkvännen Alexander. Och som inte det skulle räcka så är det något fel på Voff, Afrodites hund som hon älskar över allt annat.

Det är inte bara Afrodite som har problem. Ted som är ny gymnastiklärare är skyldig fel personer pengar. Ted blir även trakasserad av killarna i laget för att de vill att han ska ta bort Afrodite. Ted står till en början på sig men när Afrodite skadar armen är det inte så mycket att göra. Afrodite hamnar mitt i en himla härva vilket är rätt typiskt för Afrodite.

Jag har läst alla böckerna om Afrodite. Den första boken Afrodite och döden brukar vara ett stående inslag när jag har boktips för årskurs 7. I den boken blir man verkligen fångad direkt. Afrodite och ödet tar lite längre tid att komma in i men den är också mycket bra. Afrodite böckerna är inte bara deckare utan där finns så mycket mer man kan prata och fundera kring. Vad hade du själv gjort om du var trakasserad av lag kamraterna? Hade du gett upp eller kämpat på?

Här kan man läsa mer om Afrodite. En bok om dagen har också läst Afrodite och ödet.


1 kommentar:

  1. Nämen, vad kul att du också precis läst den här!!! Vad tyckte du om början av boken? Var den inte lite väl hemsk... eller var jag lite känslig?

    SvaraRadera