lördag 19 mars 2011

Regn och åska av Håkan Lindquist

Oscar som är en kille på snart 17 år är tillsammans med sin mamma på semester i Tallin. När de är ute och promenerar och tittar på utsikten från Tallins stadsmur får Oscar syn på en kille som lutar sig ut över muren. Det ser ut som det ska ske en olycka men Oscar får tag i honom. Killen verkar dock mest arg. Oscar förstår sedan att han tappat sin kamera. Oscar springer ner för att leta reda på den medan Oscars mamma stannar kvar och pratar med killen.

När Oscar återvänder med kameran har hans mamma luskat ut en hel del. Det visar sig att Oscar och killen som heter Rein är födda samma år och dag. Det visar sig att Oscar och Rein har mycket annat som är gemensamt.

Vi får sedan följa kärlekshistorien mellan Oscar och Rein. De får några dagar i Tallin innan det är dags för Oscar och hans mamma att återvända hem till Visby. Hur ska det gå? Överlever kärleken fast ett hav skiljer dem åt.

Jag gillar boken Regn och åska. Jag har dock lite svårt för att de inte verkar se det som ett problem att de bor i olika länder. Det är ju inte bara det att avståndet är långt utan det är ju faktiskt två olika länder.


Vill du veta vad andra tyckte om Regn och åska kan du läsa hos Bokhora och Breakfastbookclub

........................................

Titel: Regn och åska
Författare: Håkan Lindquist
Antal sidor: 232
ISBN: 978-91-979110-7-8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar