onsdag 31 mars 2010

Tematrio - Häxor

Hos Lyrans Noblesser var det återigen dags för tematrio. Denna gång om häxor. Lyran skriver så här: Något som anknyter till Påsk ville jag ha som tema och påskrim(deckare) hade vi ju förra året. Nästa år blir det förmodligen något om kycklingar :-) Men i år vill jag att ni berättar om berättelser med häxor i, välj genre efter tycke och smak.


1. Väktarens lärling av Joseph Delaney är en bok i fantasygenren som jag tycker väldigt mycket om. Den handlar om pojken Thomas Ward som ska utbilda sig till väktare för att kunna hålla övernaturliga krafter under kontroll. Det finns verkligen riktigt hemska häxor i den här boken. Beskrivningarna är så bra och att man ofta kan se häxorna framför sig, vilket dock inte är så trevligt. Det finns även snälla och hjälpsamma häxor men de flesta är riktigt hemska.

2. En lite trevligare häxa kan man träffa i böckerna om Lilla häxan som är skrivna av Lieve Baeten. Inför julen brukar jag läsa Lilla häxan firar jul för förskolebarnen. Här handlar det om en snäll liten häxa som bakar pepparkakor och hon bjuder in alla hon känner i sitt lilla hus. Det blir kaos men allt löser sig till slut. En riktigt mysig bok med väldigt fina illustrationer.

3. En söt liten häxa finns i boken Esmeralda som är skriven av Unni Lindell. Esmeralda ska börja på häxskolan Sofia Skrämmavettis. Esmeralda skäms för sina stora öron men så upptäcker hon att stora öron kan vara till nytta.

2 kommentarer:

  1. Esmeralda ska jag låna till dottern, tack för tipset :-)

    SvaraRadera
  2. Varsågod. Hoppas hon tycker om den. Jag tyckte väl att den var sådär men så är ju inte jag målgruppen egentligen..

    SvaraRadera