tisdag 16 mars 2010

Litteratur för föräldrar

Då jag blivit mamma för ett par månader sedan tycker jag det är extra intressant att läsa böcker som handlar om föräldraskap och liknande ämnen. Hos Barnboksprat hittade jag en intressant bok, Bebis + bok = glädje av Annette Kohkoinen. Den är en inspirations- och metodbok kring att läsa böcker för de minsta barnen. Den ska jag snart sätta tänderna i.

Jag fick även tips om en annan bok på en annan blogg, kommer dock inte ihåg vilken blogg det var. Boken heter Hämta lämna leva av Malin Danielsson och Lotta Thorelius. Det är en bok som handlar om hur man får tiden att räcka till som småbarnsförälder. Man får bland annat kika in hos tio familjer och hur de löser det hela. Det blir säkert intressant läsning.

3 kommentarer:

 1. Jag älskar Jesper Juuls böcker! En mycket klok man och familjeterapeut, eller vad han är...

  SvaraRadera
 2. Håller med om att det är spännande att läsa sådana böcker som nybliven mamma. Har en hel hög här hemma!

  Svaret kommer lite sent (eftersom jag haft haft fullt upp med besök här hemma av min mamma och väldigt lite datatid) men boken som jag väntat på att läsa heter Fjärilsjakten. Nu har jag bara en bok kvar som jag ska läsa innan jag påbörjar denna.

  SvaraRadera
 3. Jesper Juul har jag bara läst i tidningar. Har du någon speciell bok som du kan rekommendera?

  Boktokig- Jag förstår precis hur det är att ha fullt upp. Själv går jag ju hemma hela dagarna men hinner inte med riktigt i alla fall. Fjärilsjakten är ingen bok jag känner till, kanske får kolla upp den.

  SvaraRadera