fredag 19 mars 2010

Hämta Lämna Leva av Malin Danielsson och Lotta Thorelius

Hämta, lämna, leva av Malin Danielsson och Lotta Thorelius tar upp hur olika småbarnsfamiljer har löst livspusslet. Vi får titta in hos tio olika familjer från olika håll i Sverige. Under några veckor skriver dessa familjer dagbok om hur deras dagar ser ut. Föräldrarna skriver vars en och man kan då se hur arbetsfördelningen skiljer sig åt. Vissa dagböcker är rika på detaljer medan några är väldigt kortfattade.


Det finns även två avsnitt i boken där författarna talat med en familjerådgivare och en stressforskare. Dagbokutdragen varvas med samtal som författarna haft med föräldrarna.

Som ganska nybliven förälder tycker jag det är en intressant bok att läsa. Det är kul att kika in och se hur olika familjer löser livspusslet. Själv har vi ju inte kommit till den där tiden än med hämtningar och lämningar på dagis. Boken får mig att tänka till lite. Vissa av familjerna i boken verkar stressa en hel del. Det gör väl egentligen de flesta. Några verkar dock ha fått ihop det så att båda föräldrarna är nöjda, för andra rullar det bara på. Det som jag får ut av boken är att det är nog viktigt att sätta sig ner och diskutera hur man ska ha det så att det inte blir att det bara rullar på och arbetsfördelningen blir helt snedvriden. Sen får ju varje familj hitta sin unika lösning dock kan det vara bra att se hur andra lyckats eller misslyckats med för den delen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar