onsdag 17 augusti 2011

Tigerkvinnan av Katerina Janouch

Tigerkvinnan är den fjärde boken om barnmorskan Cecilia Lund. Hösten har kommit till huset vid Lindängstorget och Cecilia är gravid med sitt femte barn. Cecilia är sliten och det är många funderingar som snurrar i huvudet. Hon får ingen ro. Är det inte barnen som behöver hjälp med något så ringer hennes systrar och behöver stöd och råd.

En dag när Cecilia hämtar posten finns det ett hårt brunt kuvert där det står "Cecilia Lund till handa". Ingen adress och ingen avsändare. I brevet ligger boken Det femte barnet av Doris Lessing. Cecilia funderar om det kan vara någon av hennes systrar som skickat boken och glömt skriva avsändare. Samtidigt får Cecilias mamma hotbrev. Det berättar hon dock inte för någon utan hon tröstar sig med alkohol. Har de båda händelserna med varandra att göra?

Cecilia fångas av boken och kan inte låta bli att läsa den fast om den är hemsk och kanske inte något en gravid kvinna ska läsa.

På förlossningen kommer Cecilia i kontakt med en kvinna som förespråkar förlossning i hemmet. Cecilia är skeptisk men efter hört kvinnan tala om det blir hon allt mer intresserad. Ska Cecilia själv föda i hemmet?

I boken får man även följa en kvinna och en man men man vet inte vem de är. Man förstår att det är något som skett och att det är något som inte står rätt till.

Jag gillar verkligen böckerna om Cecilia Lund och jag har även läst de tre föregående böckerna. Jag tycker nog att man ska läsa dem i ordning om man ska förstå allt som händer. Tycker det är intressant att hon tar upp det här med att föda hemma. Det känns som om det är något som allt fler funderar över.

Jag ser fram emot att läsa fler böcker om Cecilia Lund.

Bedragen, Systerskap och Hittebarnet är de tre tidigare böckerna om Cecilia Lund.

.......................................

Titel: Tigerkvinnan
Författare: Katerina Janouch
Antal sidor: 444
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 978-91-642-0335-9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar