måndag 1 augusti 2011

Glashuset av Rachel Caine

Claire är en smart 16-årig tjej som ska börja på college. Claire vill gå på en stor, bra skola men det går inte hennes föräldrar med på. De vill inte att hon ska vara för långt hemifrån. Så de bestämmer att hon ska börja på college i staden Morganville. Hade de känt till vad som fanns i Morganville så hade de nog hellre valt att skicka henne flera 100 mil hemifrån.

Det tar inte många dagar innan Claire råkar i trubbel. Claire råkar göra bort en av de populära tjejerna och då kommer man inte undan utan att få sitt straff. Först blir Claires tvätt kastad i soporna och sedan uppstår bråk och då puttar de ner henne för en trappa och då förstår Claire att hon gett sig på fel person. Det är bara frågan om hon ska ta sig levande genom college.

Claire bestämmer sig för att hon måste hitta någon annanstans att bo. Det visar sig dock inte vara så lätt. Det är dock några som förbarmar sig över Claire och hon får bo i något som kallas Glashuset. Där bor Eve, Shane och Michael.

Jag är väl en av de få som inte läst Stephenie Meyers böcker om Twilight så jag har inte så mycket att jämföra med. Böcker där det finns vampyrer som ett naturligt inslag är nytt för mig. Jag gillar Glashuset. Den blir inte tråkig och jag funderar ständigt om de olika karaktärerna är vampyrer. Vem är ond och vem är god?

Jag tycker boken har en snygg framsida och jag tycker det är snyggt att boken blir svart runt omkring. Jag tycker dock att framsidan är lite missvisande. Vem är den snygga, sexiga tjejen på framsidan? För inte kan det väl vara Claire? Jag tror framsidan kommer locka många läsare. Får se om det blir en ny favorit bland de som läser Twilight.

Andra delen om Claire, Döda flickors dans kommer under våren 2012.


..........................................

Titel: Glashuset
Författare: Rachel Caine
Antal sidor: 312
Förlag: Styxx Fantasy
ISBN: 978-91-7355-176-2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar