lördag 29 juni 2013

Ny serie av Salmson

Jo Salmsons nya serie, Maros resa kom i början av sommaren. Hennes böcker är väldigt populära i åldern 8-10 år. Salmson har tex skrivit böckerna om riddarpojken Tam och böckerna om häxfolket.

Huvudpersonen i den nya serien heter Maro. Han har alltid drömt om att bli riddare och nu ska han äntligen lämna Vikaborgen för att bli page hos kungen. Maro vet att han till en början mest kommer få putsa svärd och springa ärenden men någon gång i framtiden ska han slåss mot rövare, jättar och drakar.

När så kungen äntligen kommer till Vikaborg blir det inte alls som Maro tänkt sig. Han sabbar allt och kungen vill inte längre ha honom.  När Maro tror att allt är kört får han istället ett alldeles speciellt hemligt uppdrag.

Kungen kommer! kommer säkert bli lika populär som Salmsons andra böcker. Det är bra layout med många illustrationer som är gjorda av Åsa Ekström. Vill du se hur layouten är kan du provläsa här. Salmsons böcker är perfekta till dem som gillar spänning och äventyr. Som lärare kan man gärna läsa första delen högt och sedan vill de flesta läsa de fortsättande delarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar