måndag 24 juni 2013

Bokfemma - sommar

Malin känner sig lite rastlös och skakar liv i Bokfemman som hon hade i begynnelsen av bloggen. Jag kommer mycket väl ihåg den och jag brukade hänga på när jag kunde. Nu blir det en bokfemma om sommar. Ska se om jag kan få ihop fem stycken.

1. Precis som Malin vill jag ha med en av Sarah Dessens böcker då de verkligen känns somriga. Jag väljer dock en annan nämligen Mycket mer än så som handlar om Auden som jämt varit den perfekta dottern. Auden ska tillbringa sommaren hos sin pappa som har nu fru och deras lilla barn. Sommaren blir helt annorlunda än vad Auden kunde tänka sig. Jag gillar den här och tycker den är en perfekt bok att läsa på sommaren.

2. Baddaren av Emma Hamberg har en somrig framsida. Den utspelar sig på ön Hjortholmen där huvudpersonen startar simskola för vuxna. Det kommer en salig blandning av människor och simning är nog det som de ägnar minst tid åt.

3. Jag måste ta med en ungdomsbok till, Sommaren jag blev vacker av Jenny Hahn. Isabel spenderar alltid sommaren i ett hus vid kusten med sin mamma och hennes väninna. Jeremiah och Conrad är också där precis som de varit alla somrar. Denna sommaren känner dock Isabel att något kommer bli annorlunda. Jag önskar verkligen att jag hade denna boken kvar att läsa, verkligen bra sommarläsning. Se dock till att ha de två andra böckerna hemma också.

4. För den som gillar kriminalromaner så kan man ju läsa Sommardöden av Mons Kallentoft. Ond bråd död i ett varmt Östergötland.

5. Sommarhuset av Anna Fredriksson har jag inte läst men jag tycker om framsidan och det verkar vara en härlig bok. Jag tror att jag ska ta ch läsa den i sommar.

2 kommentarer:

 1. Mycket mer än så är nog Dessens bästa, enligt mig. Den skulle jag t.o.m. kunna tänka mig att läsa om, så bra är den.

  Hade jag haft Jenny Hans böcker i min egen hylla hade de varit ett givet val i den här Bokfemman. Somrigare än så kan det knappast bli. Och Sommarhuset också så klart. Och Baddaren... :-)

  Det är bara Sommardöden jag inte har läst, men jag misstänker att den är för blodig för min smak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kunde tyvärr inte utgå från min egna hylla för då hade det inte blivit någon bokfemma plus att jag ville ha med Hahns böcker.

   Radera