måndag 25 februari 2013

Tematrio - Sportlov

Denna veckan tycker Lyran att vi ska berätta om sportböcker eftersom det är sportlovstider. Berätta om en bok där någon sport, idrott eller ett sportintresse har en betydande plats! (OK, det blir godkänt om ni kan hitta böcker där sport överhuvudtaget omnämns.)

1. I skuggan av San Siro av Martin Bengtsson är en självbiografi. Jag läser inte så många biografier men den här gillade jag. Den handlar om Martin som redan som sjuttonåring får ett proffskontrakt med fotbollsklubben Inter. Det blir dock inte alls som han tänkt sig utan det går riktigt utför för honom. Jag tycker det här är en intressant historia. Nyttigt för ungdomar att läsa som kanske tror att det bara är ett liv i sus och dus som fotbollsproffs.

2. När jag läste engelska skulle jag skriva ett paper och jag valde då att skriva om en självbiografi. Det blev att jag skrev om fotbollsspelaren Stuart Pearce och hans självbiografi, Psycho. Jag hade aldrig tidigare hört talas om Pearce då jag inte är så intresserad av fotboll men boken fastnade jag direkt i. Jag kommer inte ihåg så himla mycket om boken då det var rätt många år sedan jag läste den men en sak kommer jag ihåg och det var att Pearce vid ett tillfälle spelade med ett brutet ben. Kanske inte så konstigt att han fått smeknamnet Psycho.

3. Spela för livet av Michael Williams har jag ganska nyligen läst. Den utspelar någonstans i Afrika där Deo bor med sin bror i en liten by. När han spelar fotboll är han fri från alla bekymmer. Men så en dag dyker det upp soldater och inget blir sig någonsin likt. 

Det blev visst en fotbollstrio det här. Skrivs det egentligen böcker om andra sporter? Antar att jag får ett svar på det om jag surfar runt till de andra som skrivit en tematrio.

7 kommentarer:

 1. Jag har inte en enda fotbollsbok bland mina :)

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte påstå jag läst någon av dessa, men var ovanligt svårt idag.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får alltid ta till några ungdomsböcker när det blir svårt. Där läser jag alla olika genrer.

   Radera
 3. I skuggan av San Siro skulle jag vilja läsa. Den verkar intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker den är bra och intressant.

   Radera