fredag 22 februari 2013

Att komma ur en lässvacka

Då var det dags för veckans bokbloggsjerka hos Annika.

Veckans fråga:

Brukar du drabbas av lässvackor ibland och hur gör du i så fall för att ta dig ur dem?

Det är inte så ofta men ibland hamnar även jag i lässvackor. De brukar inte vara så länge då jag tvingas läsa till jobbet. Jag kan helt enkelt inte göra läsuppehåll på flera månader för vad ska jag då tipsa eleverna om. I höstas var senaste gången som jag hamnade i en svacka och det var när jag läste boken, Konsten att vara kvinna av Caitlin Moran. Jag förstod mig inte alls på den boken som så många andra hyllat. Till slut så var jag tvungen att ge upp den för jag skulle kunna ta tag i någon annan bok och komma igång med läsningen igen.

Så om jag har en lässvacka så är det oftast för att jag läser en dålig bok som jag inte har lust att läsa. Så då är det ju egentligen inte så svårt att åtgärda. Jag har bestämt mig för att lägga undan sådana böcker för varför ska man traggla sig igenom böcker som man inte gillar.

12 kommentarer:

 1. Jag borde oxå bli bättre på att lägga dåliga böcker åt sidan, varför traggla sig igenom dem när det finns så många bra böcker att läsa!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte påstå att jag är så bra på det men jag försöker inse när boken inte passar mig.

   Radera
 2. När jag inte har läst boken jag läser på 3 dagar då byter jag. Jag vill annars gärna mer än gärna läsa varje dag så ofta jag kan. Så har jag inte trånat efter boken i 3 dagar så byter jag!
  Ha en trevlig helg.

  KRAM CISSI

  SvaraRadera
 3. Nej, måsteläsning är inte bra för läslusten, det har du rätt i.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det är jättesvårt att ge upp en bok, kämpar på rätt länge innan jag gör det. Och då varar ju svackan länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också väldigt svårt att lägga ifrån mig en bok som jag börjat på. Jag hoppas in i det sista att den ska bli bättre. Ibland får man dock inse att det är dags att lägga ner.

   Radera
 5. Jag har blivit "bättre" på att lägga bort böcker som känns som ett måste, ibland så känner jag att den är inte bra just nu, men jag kanske kommer att gilla den sen, och då är det dumt att läsa den nu...

  SvaraRadera
 6. Jag lägger i princip alltid undan böcker jag inte gillar. Tycker inte riktigt jag har tid med dåliga böcker. Undantaget är böcker jag av någon anledning känner att jag måste läsa, men det är sällsynt.

  SvaraRadera
 7. Jag har ännu inte lagt undan en trist bok, i alla fall inte sedan 80-talet :) Än så länge känner jag inte att jag vill lägga undan den heller.

  SvaraRadera
 8. Jag borde också bli bättre på att lägga undan böcker jag inte fastnar för. Det finns ju så många andra att läsa istället.

  SvaraRadera
 9. Det där har jag också märkt - oftast är det vissa böcker som gör att jag hamnar i lässvacka. Att jag inte gillar dem och drar mig för att läsa vidare, läslusten dör. Numera har jag lärt mig att sluta läsa i god tid, att helt enkelt ge upp innan det är för sent.

  Precis som för dig var Konsten att vara kvinna en sådan bok för mig. Den tog död på läslusten så det blev till att dumpa den, och då kämpade jag ändå igenom halva boken. Alldeles för länge...

  SvaraRadera
 10. Numera lägger jag ifrån mig dåliga böcker, men förr pinade jag mig igenom dem. Helt idiotiskt!!

  SvaraRadera