måndag 3 september 2012

Tematrio - Titelmän

Då var det måndag och då är det dags för Lyrans tematrio. Hon fortsätter på temat med titlar. Förra veckan var det damerna och nu är det herrarnas tur. Berätta om tre romaner/noveller/texter med ett mansförnamn i titeln!

Denna veckan blir det en trio i trion. Tre bra ungdomsböcker tipsar jag om. 

1. Som Zlatan fast bättre av Niclas Christoffer läste jag i våras. Den handlar om Simon som vill bli fotbollsproffs. Han är duktig och ska börja på fotbollsgymnasium. Simon är överlycklig men det blir inte riktigt som han tänkt sig. Redan på första träningen säger tränaren att det hade varit bra om Simon hade tappat några kilo för då hade han blivit ännu snabbare. Bra att det kommit en bok om en kille som har ätstörningar. Boken fyller ett viktigt tomrum i biblioteket.

2. Godnatt Mister Tom av Michelle Magorian läste jag äntligen denna sommaren. En riktigt bra bok som utspelar sig i Storbritannien under andra världskriget. William evakueras från London och får bo hos Mister Tom. Detta blir den bästa tiden i Toms liv. 

3. Theos Pompeji av Kim M. Kimselius är den första boken om Theo och Ramona som gör tidsresor. Det finns en hel massa böcker om Theo och Ramona där de hamnar i olika äventyr. Böckerna är spännande och man lär sig en hel del om den epok som de hamnar i. 

7 kommentarer:

 1. Godnatt Mister Tom är en SÅ bra bok! Tur att du läste den till slut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ju verkligen på tiden.

   Radera
 2. Godnatt mr Tom är en av de bättre jag har läst i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig. Den är riktigt bra.

   Radera
 3. Inget som jag läst hos dig. Kul med nya boktips!

  SvaraRadera
 4. Som Zlatan fast bättre köpte jag in till jobbets lilla biblioteksskrubb av precis den anledning du skrev - den fyller ett hål.

  SvaraRadera
 5. Zlatan ja, den har jag ju fortfarande inte lyssnat på.

  SvaraRadera