måndag 10 september 2012

Tematrio - Titelblommor

Nu är det redan måndag igen vilket innebär Tematrio inne hos Lyran.  Denna veckan är det inte helt enkelt.  Berätta om tre böcker med en (eller flera) blommor i titeln!

Denna veckan hade jag inte så mycket att välja mellan men jag fick i alla fall ihop tre titlar.

1. Berättelse om Herr Roos av Håkan Nesser har jag faktiskt inte läst. Den står dock här hemma i hyllan och jag skulle gärna vilja läsa den. Det är den tredje boken om kriminalinspektör Gunnar Barbarotti. Så det lär väl dröja ett tag då jag inte läst första boken.

2. Svalan, katten, rosen, döden även den av Håkan Nesser har jag dock läst. Fast det var så himla längesedan så jag kommer inte alls ihåg vad den handlade om. Det är den nionde boken om kommissarie Van Veeteren. Känns inte som det är så många som läser dessa längre. Har man inte läst dem så kan jag verkligen rekommendera dem.

3. Tusenskönor av Kristina Ohlsson har jag också läst. Det är den andra boken om Fredrika Bergman. Kristina Ohlsson är en av favoriterna i kriminalgenren.

3 kommentarer:

 1. Äsch, Svalan, katten, rosen, döden glömde jag ju, men det gick ju br aändå :) Bland annat har jag med Tusenskönor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nesser är ju en av favoriterna så han måste ju vara med :)

   Radera
 2. Ojsan...jag hittade bara två böcker i min bokhylla men inser nu att jag har tre:) Nessers bok står även i min bokhylla!

  SvaraRadera