tisdag 13 december 2011

En tidig julklapp

Förra veckan låg det en bok i brevlådan, Tigern av Kate DiCamillo. Jag har så himla dåligt minne så jag kommer faktiskt inte ihåg om jag läst någon av hennes böcker tidigare. Tigern ska det i alla fall bli kul att läsa. 

Inne hos förlaget står det så här:

"I Tigern stöter tolvårige Rob Horton på en tiger när han går genom skogen. En riktig tiger, stor och mäktig som vankar av och an i sin bur. Tigern är inte det enda som gör att den här dagen skiljer sig från andra dagar i Robs liv – dagar av undanträngd saknad efter mamman som dött, ilsket röda utslag på benen och trakasserier i skolan. Den här dagen stiger Sixtine på skolbussen. Hon gör allt som Rob inte gör. Skrattar när mobbarna försöker retas henne, slår tillbaka när de slår. Och släpper ut sina känslor så att det blixtrar om henne.
Tillsammans besöker de tigern. Sixtine anser att de genast måste dyrka upp buren och befria den. Rob är inte lika säker. Tigern gör honom lycklig. Till sist inser Rob och Sixtine att saker som minnen, sorg och tigrar, inte kan låsas in för alltid."


4 kommentarer:

 1. Gud så spännande! Älskar alla hennes böcker, hon har ju gjort Trollkarlens Elefant och Edward Tulanes fantastiska resa tidigare som jag älskade! Hoppas du tycker om den!

  SvaraRadera
 2. Jag ser verkligen framemot att läsa den. Först ska jag bara...

  SvaraRadera
 3. Och snart kommer ännu en julklapp... Jag börjar bli klar nu men har lite jag velar mellan - de där påsarna är inte riktigt så stora som jag trodde.
  /Den hemliga bokvännen

  SvaraRadera
 4. Hej min hemlige bokvän! Ser verkligen framemot att öppna paketet. Är ju första gången som jag är med så det är extra spännande. Är ju också nyfiken på vem du är :)

  SvaraRadera