fredag 2 december 2011

Bokbloggsjerka - veckans fråga

Fredag innebär bokbloggsjerka. Denna vecka om hur vi egentligen skaffar oss alla de böcker vi läser. 


Veckans fråga:

Hur får du tag på dina böcker? Köper du eller lånar du dem? Finns det någon internetbokhandel som du anlitar oftare än andra? Kort sagt: beskriv hur du får tag på dina böcker som trängs i bokhyllan och som gör allt för att fånga ditt intresse.

Jag lånar de flesta böckerna på biblioteket. Att det blir så är ju inte så konstigt då jag jobbar på ett skolbibliotek. När "mitt" bibliotek inte kan tillfredsställa mitt behov går jag till biblioteket i byn.

Jag köper främst böcker på bokrean och de jag bara känner att jag måste ha brukar jag önska mig i present. Sen jag fick barn för drygt två år sedan har jag dock börjat köpa en hel del barnböcker. Jag har lite svårt att hejda mig där. Det finns ju så otroligt många fina barnböcker som jag bara måste ha. Jag köper böcker främst på nätet och då är det CDON eller Adlibris som gäller. CDON för att jag kanske ska köpa något annat samtidigt och Adlibris för det är där jag köper böcker till jobbet så där känner jag mig hemma.

Det är väldigt sällan som jag besöker en riktigt bokhandel då den närmaste ligger inne i stan. När jag väl är inne i stan så är det så mycket som ska fixas att bokhandeln får prioriteras bort.

Sen ibland trillar det in något recensionsexemplar i brevlådan också.

Så ser det ut för mig. Hur ser det ut för dig?

9 kommentarer:

 1. Jag gillar verkligen att strosa i en bokhandel men ota blir jag irriterad över att där inte finns böcker... Numer är det nätbokhandlarna och Pocket Shop som gäller för mig.

  SvaraRadera
 2. När jag går in i en bokhandel så kan jag strosa runt där i evighet, men det är sällan jag köper något. Där.

  SvaraRadera
 3. Mm, det är mysigt med bokhandlar. Tyvärr så blir det alltför sällan för min del.

  Fast jag blir faktiskt lite mätt på böcker när man har dem kring sig hela dagen på jobbet. Jag känner inte ett jätte stort behov att besöka bokhandeln.

  SvaraRadera
 4. Jag hittade din blogg via En bok om dagen. Vad imponerad jag blir över att du skrivit ner vilka böcker du läst under 2011! Jag är urusel på att komma ihåg vilka böcker jag läst och kommer ofta hem med böcker som jag efter ett par sidor inser att jag läst tidigare. Kanske det får bli ett nyårslöfte - att skriva upp allt jag läser :)

  SvaraRadera
 5. Jeg elsker at snuse omkring hos boghandlere, men det kniber lidt med tiden. Og hvis jeg ikke lige kan finde det jeg ledte efter hænder det, at jeg så bestiller det på nettet istedet.

  Eller er jeg en flittig gæst på din mange gode biblioteker der hvor jeg bor!

  SvaraRadera
 6. Kristina - Jag behöver ha koll på vilka böcker jag läst och inser att mitt minne sviker mig, en av anledningarna till att denna blogg skapades.

  Många av böckerna jag läst tipsar jag om när jag har bokprat för elever och då är det så praktiskt att bara kolla i listan och hitta massa bra böcker.

  Bibliofilter - Visst är det härligt att snusa runt i bokhandlarna. Ska försöka få tid till det nu när det är jul.

  SvaraRadera
 7. I bokhandeln brukar jag mest köpa pennor och så. Biblioteket är ju det allra bästa. Och jag håller med du, det finns ju såå många fina och roliga barnböcker. Lånade nyligen ALLA Julia Donaldsons bilderböcker på bibblan. 4-åringen=mkt nöjd. :-)

  SvaraRadera
 8. Vilken lyx att jobba på ett bibliotek:-)!

  SvaraRadera
 9. Ja, det är verkligen härligt : )

  SvaraRadera