fredag 16 december 2011

Bokbloggsjerkan - veckans fråga

Fredag igen och dags för årets sista bokbloggsjerka. Inte en helt lätt fråga denna veckan.

Veckans fråga:

Vilken är den bästa bok som din/dina favoritförfattare har skrivit? Observera att du bara får välja en bok per författare!

Den första svårigheten är ju att komma på vilka som är mina favoritförfattare. Jag tänker som så att en favoritförfattare är en förfrattare som jag vill läsa allt av. Jag läser ju mest barn- och ungdomsböcker och favoritförfattarna hittar jag bland dem som skriver för både barn och vuxna.

Johanna Nilsson skriver både ungdoms- och vuxenböcker. En av mina absoluta favoriter är boken Hon går genom tavlan ut ur bilden. Och just nu önskar jag mig bara lite lästid så jag kan få läsa hennes nya bok Gå din väg men stanna.

Sofia Nordin skriver också både ungdoms- och vuxenböcker. Hennes senaste bok Gå sönder, gå hel är en favorit och vad jag tyckte om den kan ni läsa här.

6 kommentarer:

 1. Båda böcker du nämner vill jag så gärna läsa. Vad är det som gör just dessa till dina favoriter?

  SvaraRadera
 2. Det är ovanligt med författare som skriver både för vuxna och barn, jag ska sätta de här två på listan för framtida bekantskaper tror jag.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst någon av dessa två. Kanske ska man ha lite koll på dem.

  SvaraRadera
 4. Har ej läst dessa. Är det böcker om uppbrott?

  SvaraRadera
 5. Har inte läst de böckerna så får kika upp vad det kan vara för något :)

  SvaraRadera
 6. Ser att det är många som missat böckerna jag har som mina favoriter. Då har ni verkligen något att se framemot. De är ju dock inte några roliga böcker utan de är väldigt jobbiga att läsa då de väcker så mycket känslor. Det är dock då som böcker är som bäst tycker jag.

  Jag som är mamma till ett litet barn kanske reagerade extra mycket på boken Gå sönder, gå hel. Ibland kunde jag knappt läsa vidare då man märkte att katastrofen närmade sig.

  Jag tycker absolut att ni ska läsa dem.

  SvaraRadera