måndag 31 januari 2011

Klass 9a

I kväll började en ny säsong av programmet Klass 9a. Vi får följa några lärare och deras klass. Denna säsongen är det en klass i Örebro vi får följa. I kvällens program hann vi se lite av eleverna och lärarna. Programmet är bara på 30 minuter så man får ju inte se så mycket.

Jag jobbar själv på en skola dock inte som lärare utan bibliotekarie. Jag har en del lektioner som tex elevens val och informationssökning. Jag vet ju själv att det inte alltid är så lätt att hålla ordning i klassen. Jag har ju heller ingen utbildning i pedagogik vilket jag kan känna att jag saknar.

Jag kommer följa klass 9a. Någon mer som såg programmet?

2 kommentarer:

  1. Nope, jag fick nog av det första säsongen. Vi diskuterade programmet mkt på jobbet och tyckte alla att det inte visade vad det var lärarna gjorde som var så bra. Vi blev alla lika besvikna, kändes det som.

    Nu jobbar jag ju inte längre i skolvärlden så det känns kanske inte heller lika aktuellt för min del. Men en gång lärare alltid lärare i själen, på något sätt. :-)

    SvaraRadera
  2. Jag jobbar ju i skolvärlden men inte som lärare så jag tycker det är intressant. Men sen är det ju väldigt svårt att få någon rättvis bild av lärarna när de visar trettio minuter och då är det ju mycket som ska hinnas med.

    Jag kan tänka mig att det är ett program som diskuteras i personalrummen på skolorna runt om i Sverige.

    SvaraRadera