måndag 12 april 2010

Vålnadernas berg av Michelle Paver

Vålnadernas berg av Michelle Paver är den sjätte och sista delen i serien, Han som föddes att möta mörkret eller som de flesta kallar den, Vargbröder. I denna sista bok står Torak, bokens huvudperson, för sin svåraste uppgift. I de tidigare böckerna har han besegrat själ-slukarna och nu har han den mäktigaste kvar, Eostra berguvsschamanen som enligt tecknen kommer leda till Toraks död.

Torak måste bege sig till Vålnadernas berg innan Själarnas natt är förbi. Under Själarnas natt vaknar de dödas andar och Eostra kan då ta makten över både de döda och de levande. Det finns många faror på vägen men med sina ständiga följeslagare flickan Renn och vargbrodern Ulv ska han förhoppningsvis klara det. Vad Torak inte vet är att i en av sina syner har Renn sett honom dö på Vålnadernas berg.

Jag har tyckt väldigt mycket om denna serie enda från början. Jag tycker dock att den första boken var bäst och de följande blir lite samma sak. Gillar man fantasy och äventyr tycker jag absolut att man ska läsa Vargbröder. Jag skulle dock rekommendera att läsa böckerna i ordning om man ska förstå fullt ut hur allt hänger ihop.

3 kommentarer:

 1. Heej jag läser oxå vargbröder böckerna :)
  Har bara den sista kvar :D
  Vad jag tycker om böckerna
  1 är as bra
  2 blir man lit besviken när man läser den. Den är inte så spännande.
  3 tycker jag är lika som 2an
  4 är bra älskar den
  5 är oxå bra
  6 ... springer in till biblioteket när skolan börjar igen om ca en vecka ;)

  SvaraRadera
 2. Vad kul att du också gillar Vargbröder. Som du säger är alla inte lika bra. Det blir lite samma sak. Låna absolut den senaste, tur det finns bibliotek :)

  SvaraRadera
 3. jag har lästa alla vargbröder böker dom var ass bra skulle vilja att den blir film också!!!

  SvaraRadera