onsdag 21 april 2010

Bokfrågornas ABC - U

Lilla O har denna veckan kommit till bokstaven U i sitt Bokfrågornas ABC. Jag hoppar på denna vecka då det känns som det är några frågor som jag kan komma på något till.

1. Vilken ungdomsbok skulle du rekommendera till vuxna läsare?

Det finns så klart hur många som helst. Tycker vuxna skulle läsa mer ungdomsböcker överhuvudtaget. Men om jag nu ska välja en så blir det Bryta om av Åsa Anderberg Strollo. En bok som verkligen berörde mig.

2. Finns det några böcker som du undviker?

Jag undviker väldigt ofta historiska romaner. Det finns så mycket jag vill läsa så då väljer jag hellre något som utspelar sig lite mer i nutiden. Men sen när jag funderat en stund så kommer jag på att jag gillar ju visst historiska romaner. Jag tycker ju om att läsa böcker av tex Jane Austen och Charles Dickens. Så det är inte alla historiska romaner som jag undviker utan mer sådana som handlar om olika krig och historiska personer.

3. Berätta om en riktigt underhållande bok.

Om man med underhållande menar rolig så läser jag inte så många böcker som är roliga. Det finns dock många bilderböcker som är underhållande. Här hemma har vi en favorit för tillfället, Jag är inte söt av Jonathan Allen. Bildspråket i den boken tycker jag är väldigt underhållande.

4. Och slutligen vill jag att du tipsar om en bok som är underbar.

Då jag mest läser böcker som handlar om hemska saker eller deckare så blir det lite svårt att tipsa om någon underbar bok. Bilderböcker finns det dock många som är helt underbara. Var är min syster? av Sven Nordqvist har helt underbara illustrationer som man kan titta på hur många gånger som helst. Det dyker upp nya saker som man missat hela tiden i de illustrationerna.

2 kommentarer:

  1. Håller med dig om att många ungdomsböcker är väldigt läsvärda. Har inte läst Bryta om ännu, men den står på min mentala läslista!

    SvaraRadera
  2. Det kommer alldeles för mycket nytt hela tiden. Är inte lätt att hinna med att läsa allt. Det som är en positiv sak med att läsa ungdomsböcker är ju att de oftast går väldigt snabbt att läsa :)

    SvaraRadera