lördag 1 september 2012

Första av fyra avklarad

Då var första delen i serien Gone utläst och andra delen reserverad. För fast att man skulle kunna sluta läsa efter första delen så vill jag nu veta hur det går till slut för barnen i Pardido beach i Kalifornien.

Övergivna av Michael Grant har verkligen kommit på en spännande handling. Sam Temple, en av huvudpersonerna, sitter i ett klassrum och har en helt vanlig lektion. Läraren pratar om inbördeskriget när  han helt plötsligt försvinner. De upptäcker snart att läraren inte är den ende som försvunnit utan alla över femton år är försvunna. Snart upptäcker de också att inga telefoner fungerar och inte internet heller.

Vad är det egentligen som hänt och var har alla vuxna tagit vägen?

Jag tycker verkligen att det här är en spännande bok  och jag kunde knappt lägga den ifrån mig. Jag ska läsa nästa del och se om den är lika bra. Jag är ju också nyfiken på om man får någon förklaring till vad det är som skett. Redan i denna boken får man några ledtrådar vad det hela beror på. Fast det som egentligen är mest intressant är ju hur personerna reagerar på det som hänt. Några blir galna av maktbegär och andra tänker bara på sig själva medan någon annan blir en naturlig ledare fast att den kanske inte vill. 

Det har funnits lite invändningar mot boken tex här. Jag kan hålla med om att ibland är det lite för enkelt. Jag reagerade tex när de skulle ta sig in på kärnkraftverket. Det kändes som det gick lite väl lätt.  De hittar ett passerkort och då löser allt sig. Men att klaga på att fjortonåringar kör bil och att det inte skulle vara trovärdigt håller jag inte riktigt med om. Om det är kris så klarar man nog att köra bil även som fjortonåring, så himla svårt är det ju inte. Dessutom går det ofta inte så himla bra när de kör så det är ju inte som om de är proffs direkt. 

Jag gillar boken och tycker det är något lite annorlunda mot vad jag läst tidigare. Det känns som en bok som är lätt att tipsa om vilket jag ska göra på måndag för årskurs sju. Ska bli intressant och se om det är några som nappar. 

De följande delarna i serien heter; Hunger, Lögner och Smitta.

2 kommentarer:

  1. Ska nog kolla upp den här, den verkar intressant!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag absolut du ska göra om du gillar den här sortens böcker.

      Radera