tisdag 1 juni 2010

Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2 av Kristina Henkel och Marie Tomicic

Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2 är en bok om hur barn görs till flickor och pojkar. Författarna kallar det för genusfällor och genuskrux. Genusfällor finns överallt, bland leksaker och kläder, känslor och vänskap. Några områden som författarna tex tar upp är flera möjligheter till självkänsla, i leken, med språket och i vänskapen.

I boken får man konkreta tips om hur man kan agera i olika situationer. Som tex att flickor ofta uppmärksammas för sina kläder och utseende och att man tex istället kan säga "- Så roligt att se dig!"

Det var några veckor sedan jag läste denna bok. Det blev lite hastigt då den var tvungen att lämnas tillbaka på biblioteket. Det är därför lite svårt att komma ihåg detaljer. Jag tyckte dock att boken var bra med sina konkreta tips om hur man kan göra i olika situationer. Boken var en ögonöppnare. Det är så många gånger som man säger och gör saker utan att tänka efter. Då jag nu själv är förälder fick man lite att tänka på. Man vill ju inte att ens dotter ska storgråta i framtiden för att hon inte får ha klänning till dagis för att hon tycker att utan klänning är hon ju inte fin. Framtiden får utvisa hur det går. Men läs boken. Den väcker många tankar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar