tisdag 19 mars 2013

Tisdagens tio i topp


Då var det dags för ännu en lista hos Top Ten Tuesday. Denna veckan ska vi lista Topp Tio böcker jag var tvungen att ha, men som fortfarande är olästa.

1. Paradisoffer av Kristian Ohlsson var jag tvungen att köpa när den kom 2012 men den står fortfarande oläst i bokhyllan och nu kommer ju snart Davidstjärnor.

2. Igelkottens elegans av Barbery köpte jag på bokrean förra året. Jag var väldigt nyfiken på den då Enligt O hyllat den.

3. Min kamp av Knausgård köpte jag även den på förra årets bokrea då så många talat om den.

4. Håkan Nessers böcker om Barbarotti köpte jag för längesedan då jag ju gillar Nessers andra böcker, lästa har de dock inte blivit.

5. Busters öron av Ernstam fick jag i ett bokbyte och då kände jag meddetsamma ett behov att köpa fler böcker som hon skrivit. Jag har dock fortfarande inte läst en endaste bok av Ernstam.

6. Jag har läst Evas öga av Fossum men jag äger betydligt fler för jag vara bara tvungen att skaffa dem så jag kunde läsa dem i ordning.

7. Elizabeth Georges är även hon en författare som jag bara måste köpa när hon kommer med en ny bok. Det har dock lagt sig lite då jag har flera olästa i bokhyllan.

8. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann pratade alla om för något år sedan. Jag var så klart tvungen att köpa ett exemplar.

9. När jag börjat läsa en deckarserie så har jag svårt att sluta köpa resterande böcker. Så efter att jag läst Hypnotisören var jag tvungen att ha de andra delarna men inte de heller har blivit lästa.

10. Den tomma stolen av Rowling var en bok som jag bara var tvungen att äga. Jag önskade mig den i julklapp och fick den men även den står oläst i bokhyllan.

Det är bara att inse att jag är hopplös och att jag nog inte behöver köpa några böcker de närmaste åren.

6 kommentarer:

 1. Jag är lika hopplös som du. Serier får mig att helt tappa besinningen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är befriande med böcker som inte ingår i serier. Lite jobbigt om varje bok man läser innebär att man måste läsa fem till.

   Radera
 2. Här är en till som är lika hopplös. Jag badar snart i olästa böcker som jag köpt bara för att jag måste ha :))

  SvaraRadera
 3. Igelkottens elegans läste jag förra året, jättebra och snabbläst så den rekommenderar jag verkligen att sticka in mellan ett par andra lite tjockare böcker.
  Georges böcker har jag läst allihop.
  Rowling var jag också sugen på men har inte kommit så långt att jag har den i hyllan än. Önskade också till julklapp men fick en massa andra böcker istället.

  SvaraRadera
 4. Du är inte hopplös, utan fullt normal! ;) Jag har börjat köpa böcker jag måste ha som e-böcker, så märks de inte lika mycket...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var skönt att höra att jag är normal, blev lite orolig där ett tag. Ser att du kommit på ett nytt trick...jag har inte fastnat för e-böcker än men det kommer väl.

   Radera