torsdag 14 mars 2013

Ny dagboksfavorit?Kinneys böcker "Dagbok för alla mina fans" har varit väldigt populära ett bra tag nu. Kanske kan Lennart Lordis loggbok tilltala dem. Roliga böcker kan man inte få för många av.

Lennart eller Lordi som han kallas har snott sin systers dagbok. Egentligen så är det ju inte okej att sno saker men då dagboken var tom tyckte Lordi att det var okej. Förresten så är det ingen dagbok utan en loggbok.

I loggboken berättar Lordi om sitt liv. Vi får veta att han har ett marsvin som heter Herr Muffin och att hans mamma samlar på gungstolar. Lordi har en syster som är bäst på fotboll och en lillebror som samlar på småkryp han är även bäst på att vara störande.

Vi får följa Lordi under ett läsår. Han får två nya klasskamrater. En av dem heter Flemming och kommer från Danmark. Lordi och de andra i klassen har väldigt svårt att förstå vad Flemming säger. Den andra nya klasskamraten heter Maria White. Hela klassen blir tyst när hon berättar det men så börjar Maria skratta och då gör hela klassen det. Det som är kul är att Maria heter vit och är svart. Jag gillar verkligen Lordis fröken. Tänk om alla fick ha en sådan fröken. Då skulle det nog inte vara några barn som stannade hemma från skolan frivilligt.

Lennart Lordis loggbok är rolig att läsa. Det är korta kapitel eller loggar som Lordi kallar dem. Boken är på 200 sidor men jag tror de flesta tycker den är ganska lätt att läsa tack vare de korta loggarna.

Lennart Lordis andra loggbok finns redan att köpa, Nödsignal från horisonten

Vill du veta mer om författaren Tove Berggren eller Lordi så finns det mer info här. Det finns tex en Lennart Lordis Logglåt på Spotify. När min dotter hörde den ville hon genast dansa.

2 kommentarer:

  1. Hej BokMamma! TACK för din fina läsning av Lordi! Och vad underbart att din dotter ville dansa:)På Youtube finns en video till Logglåten också. Och snart...kommer en ny låt: Maria och jag. Tove:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du hittade hit Tove. Ska ta och kolla upp videon :)

      Radera