måndag 18 mars 2013

Statusuppdatering - utmaningar

För ett tag sedan så undrade Malin hur det gick för oss med våra utmaningar. För min del är det rätt lätt att svara på det. Det går käpp rätt åt skogen. 

I början av året bestämde jag mig för att vara med i två utmaningar; Författarfemman och Boktolva. I båda dessa utmaningar har jag endast valt författare som skriver böcker för vuxna. Under skolterminerna hinner jag inte läsa så mycket annat än ungdomsböcker så det är kanske inte så konstigt att jag inte läst något alls som jag kan koppla till mina utmaningar. Risken finns att det inte kommer gå så bra med mina utmaningar. På sommaren kan jag ju läsa vad jag vill men det brukar ju bli några ungdomsböcker då med så sannolikheten att jag ska hinna med allt det andra är ju inte så stor. 

Känns lite trist för det är ju verkligen författare som jag vill läsa men tiden räcker helt enkelt inte till. Jag kan dock inte bara skylla på tid för jag ser ju en hel del på tv men ibland orkar man bara inte läsa sent på kvällen. På dagarna har jag nästan ingen möjlighet att läsa då jag måste ha tyst för att kunna koncentrera mig. 

Snart är det påsk och då ska jag försöka unna mig lite lästid. Hur går det för er? Är ni med i några utmaningar?

4 kommentarer:

 1. Jag är med i utmaningen Böcker om böcker och den har jag lyckats hänga med i. Annars ser jag rec.ex som en slags utmaning i sig. Ibland är det svårt att hinna läsa till ett bestämt rec.datum, men samtidigt vill jag inte bli hur sen som helst med blogginlägg om boken. TV tar mycket tid från mig också. Det är skön avkoppling helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har insett att rec.ex bara gör mig stressad så jag tar det lite lugnt på den fronten. Jag har ju så lätt för att få tag i böcker i alla fall då jag ju jobbar på bibliotek. Tvn är verkligen en tidstjuv. När jag har börjat följa någon serie så är det dock inte så lätt att sluta.

   Radera
 2. Det är ju det där med tiden... Den räcker inte alltid till.

  För egen del brukar jag numera dissa tv:n eftersom jag aldrig hittar något jag vill följa. Tv:n står på, eftersom sambon tittar, men jag brukar sitta med en bok i stället. Jag har lärt mig att koppla bort ljudet, men får jag välja läser jag helst när det är riktigt tyst och skönt.

  Du får ta igen det på loven senare! Då är det ju desto härligare när man väl får den där läsron!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har svårt att läsa om tvn är på, möjligtvis någon enkel barnbok skulle funka. Lov är härligt :)

   Radera