måndag 23 januari 2012

På liv och död i andra världskrigets skugga av Kim M. Kimselius

Kimselius har skrivit många böcker om Theo och Ramona som reser i tiden. I På liv och död hamnar de mitt i andra världskriget. Theo och Ramona hade egentligen bestämt sig för att de inte skulle göra fler tidsresor. Men så plockar Theo upp en tygbit som någon tappade. Tygbiten visar sig vara en Davidsstjärna, en sådan som judarna bar. Det som är annorlunda mot deras tidigare resor är att denna gången har även deras vän Ulrika råkat komma med.

Theo och Ramona hinner knappt fatta var de är förrän de blir tillfångatagna. Ulrika som inte tidigare rest i tiden förstår ännu mindre. Det värsta är att de blir splittrade. Ulrika kastas upp på ett lastbilsflak med massa judar medan Theo och Ramona skickas iväg på annat håll.

Hur ska de nu kunna ta sig tillbaka till sin egen tid och hur ska de överleva mitt under andra världskriget?

Jag har läst några av Kimselius böcker om Theo och Ramona dock inte alla. Böckerna går alldeles utmärkt att läsa fristående. På liv och död är en väldigt spännande bok och den hinner knappt börja förrän det blir spännande. Perfekt för dem som inte orkar med en seg inledning utan vill ha action från nästan första sidan.

Jag är inte speciellt insatt i andra världskriget då jag inte är så intresserad av historia. Kimselius böcker är perfekta att läsa när man vill lära sig mer om olika historiska händelser. Jag lär mig eller i alla fall friskar upp minnet rejält när jag läser boken. Ett väldigt lätt och trevligt sätt att lära sig om historiska händelser. Vill man veta ännu mer så finns det i slutet av boken en faktadel med viktiga årtal, ordlista och där viktiga personer presenteras.

Kimselius har även skrivit en till bok om andra världskriget På flykt från andra världskrigets fasa. Jag tänker läsa även den så snart som jag bara hinner.

Vill du veta mer om Kimselius böcker så hittar du det här.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Titel: På liv eller död i andra världskrigets skugga
Författare: Kim M. Kimselius
Antal sidor: 282 + faktadel
Förlag: Roslagstext
ISBN:978-91-976260-9-5

3 kommentarer:

  1. Tack för en jättefin recension av min bok På liv och död i andra världskrigets skugga! Blir jätteglad!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  2. Jag läste den oxå den är den bästa boken jag har läst

    SvaraRadera