tisdag 3 januari 2012

Dags för lite statistik från året som gått

Har börjat titta lite på statistiken för 2011. Jag började med det enklaste, fördelningen mellan könen. I vissa fall har det varit två författare och i de fallen så har jag bara lagt till dem på respektive kön. Så totalt är det 106 författare men bara 102 böcker. 

Jag var rätt beredd på att jag läser många fler kvinnliga författare. Om inte annat så har jag ju sett det när jag gör min summering varje månad. Då jag inte gjort någon sådan här statistik tidigare har jag inget att jämföra med. Jag kan dock tänka mig att sett ut ungefär likadant tidigare år.

Jaha, ska jag läsa mer böcker som är skriva av män nu då? Nä det tänker jag inte då jag inte läser böcker för att en viss författare har skrivit den utan för att boken verkar intressant. Visst har jag vissa författare som jag läser nästan allt av men det är ju för att jag gillar deras sätt att skriva inte för att de är kvinnor eller män.2 kommentarer:

  1. Din fördelning är ändå jämnare än min - för 2011 var det 86% kvinnliga författare. Jag får nog läsa några av de där hyllvärmande klassikerna där det finns en majoritet av män. ;-)

    SvaraRadera
  2. Jag läser ju en del fantasy och då är det ofta män som skrivit dem. Så det gör att det blir lite jämnare.

    Jag skulle vilja läsa lite mer klassiker men anser mig inte riktigt ha tid med det. Så många böcker som jag känner att jag måste läsa till jobbet och det kommer ju hela tiden så otroligt mycket nytt. Kanske när man blir pensionär : )

    SvaraRadera