söndag 10 januari 2010

Läsmål 2010

Precis som många andra tänkte jag strukturera upp min läsning inför det nya året. Eftersom jag kommer vara mammaledig under hela året så behöver jag inte tänka så mycket på vad jag läser utan kan läsa bara för nöjes skull. Jag vill ju dock inte släppa barn- och ungdomslitteraturen helt. Har ju fått många favoritförfattare under åren som jag vill fortsätta att följa.

Så här hade jag tänkt mig årets läsning:

5 nobelpristagare

10 ungdomsböcker(minst)

5 hyllvärmare

2 engelska böcker

5 från nya länder

2 biografier

Förhoppningsvis ska jag hinna med så mycket mer men till skillnad från tidigare år har jag ju en liten bebis så man hinner ju inte så mycket som man tänkt längre.

För tillfället är jag mellan böcker så vi får se vad jag ska börja med, kanske en nobelpristagare....

Någon som vill rekommendera någon?


4 kommentarer:

 1. Det där med hyllvärmare var ju himlans bra! Det skulle jag också behöva lägga till min utmaning. Problemet är bara att i stort sett alla mina böcker ligger nedpackade i flyttkartonger sedan 1 år tillbaka. Men så fort de kommer upp ska jag nog ta tag i det där med hyllvärmare. Eller kartongvärmare. :-)
  Jag ska till bibblan nu i veckan för att kolla upp det där med vilka Nobelpristagare jag ska börja med. Har några potentiella kandidater på en lista, får se vad som finns inne.
  Och jag kommer nog också att fortsätta med ungdomsböcker... Det är ju så kul att läsa dem!

  SvaraRadera
 2. Det är konstigt det där med hyllvärmare. Köper ju bara böcker som jag vill läsa men ändå blir vissa böcker stående och istället för att läsa dem så går man till biblioteket och lånar andra böcker. Konstigt fenomen det där. I år ska jag dock ta tag i dem, förhoppningsvis :) Har ju inte massa boktips att förbereda.

  Jag ska ju också läsa nobelpristagare, får kanske först kolla upp vilka som fått det :) Ska bli spännande och se vilka du väljer.

  Tack för kommentaren förresten, min första :)

  SvaraRadera
 3. Vassegoe! :-) Men vad svårt det var att lyckas kommentera... Det var en massa steg att trycka på för att komma fram. Kanske du ska kolla det? Det kanske är fler som tänkt kommentera, men som inte lyckats?

  SvaraRadera