torsdag 16 oktober 2014

Jansson byter genre

När jag såg att Anna Jansson skulle skriva en ny bok i en annan genre blev jag nyfiken och därför läste jag hennes nya bok Ödesgudinnan på Salong d'Amour. Jag får dock säga att jag föredrar när Jansson skriver deckare.

Salong d'Amour drivs och ägs av Angelika Lagermark. Angelika fixar inte bara fantastiska frisyrer utan försöker även para ihop sina kunder. Hon har utvecklat ett system i sin bokning för att människor som inte annars skulle träffas ska få en chans att mötas och kanske kan kärlek uppstå.

Till sin hjälp har hon Ricky, en ung man som blivit utslängd av sin mamma. Angelika tar honom under sitt beskydd och lovar att göra honom rumsren. 

Jag tror jag föredrar när Jansson skriver deckare. Jag fastnar inte riktigt för karaktärerna i boken och känner mig inte så himla sugen på att läsa klart. Sen den här Ricky, är han helt plötsligt bara frisör. Det blir man väl knappast över en natt fastän ens mamma har sparkat ut en. Så nja, skulle det komma fler böcker om Angelika så hoppar jag nog över dessa. Jag föredrar andra författare i denna genren. Anna Janssons böcker om Maria Wern kommer jag dock fortsätta läsa.

2 kommentarer:

  1. Låter ju inte så kul. Har läst om någon annan som gillade den och nu har jag den i min reservationskö i alla fall så jag får se vad jag tycker:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltså den var ju inte jättedålig men den fick mig inte att bli sugen på att läsa. Tycker det finns bättre böcker i den här genren.

      Radera