måndag 10 februari 2014

Tematrio - Systrar och bröder

 Denna veckan gör Lyran det inte helt lätt för oss men vem har sagt att det ska vara lätt. Jag fick ihop tre stycken fastän det kanske är lite krystat.

Berätta om tre böcker som handlar om syskon.

1. Sommarhuset av Anna Fredriksson var den första boken som poppade upp i huvudet när jag läste om veckans tematrio. Boken handlar om några syskon som förlorar sin mamma och ärver ett sommarhus och hur de spenderar en sommar tillsammans med allt vad det innebär.

2. Katerina Janouchs böcker om barnmorskan Cecilia Lund har jag tipsat om en hel del gånger. Böckerna handlar en del om syskonrelationer då Cecilia har två systrar. Det är ju inte huvudfokus i böckerna men i vissa av böckerna handlar det en del om det.

3. Världens ände av Ali Lewis är en ungdomsbok som utspelar sig i Australien. Den handlar om en familj och framför allt Danny som är tretton år. Danny har två syskon en äldre bror som dött och en yngre syster. Boken handlar en del om relationen till den döde brodern och det är något Danny tänker mycket på.

10 kommentarer:

 1. Tre helt nya böcker för mig, så tack för tips!

  SvaraRadera
 2. Jag såg idag att Janouchs senaste bok om Cecilia Lund (kommer i juni) heter Blodssystrar, så det kanske blir mer på systertemat framöver :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så trevligt. Jag brukar unna mig hennes nya bok och fira att sommaren kommit :)

   Radera
 3. Syskon som delar på ett sommarhus måste ju vara ett utmärkt upplägg för en roman, då brukar det alltid bli invecklade intriger :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, helst när några vill sälja och någon vill behålla det.

   Radera
 4. Återigen en trio där jag inte läst en enda bok...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommarhuset är det nog rätt många som läst och även böckerna om Cecilia Lund. Jag önskar att jag hade kvar att läsa om Cecilia, jag skulle slukat hela serien i ett nafs.

   Radera
 5. Har inte läst någon i din trio. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 6. Nya tips för mig allihop, tack!

  SvaraRadera