onsdag 1 maj 2013

Fjortonde boken och fler lär det bli

Dans på glödande kol är den fjortonde boken om Maria Wern. Jag har läst dem alla och med tanke på hur den här boken slutade så måste jag även läsa nästa bok. Det hade jag nog gjort i vilket fall som helst. Som ni förstår så gillar jag böckerna om Maria Wern. Böckerna är lättlästa vilket jag tycker är skönt. Jag läser ju en hel del böcker men läser inte så snabbt så det är skönt när jag känner att här går det undan till och med för mig.

Dans på glödande kol handlar om att det börjar brinna på Gotland. Maria Wern blir inkopplad på fallet och det blir fler bränder. 

Vi får följa en pojke som mer eller mindre får klara sig själv då hans pappa måste ta spelningar på nätterna. Pojken som är utanför i skolan har en förebild i sin farfar som ofta säger att man måste vara tuff och ge igen för annars tar det aldrig slut. 

Maria Wern har kärat ner sig i brandmannen Björn som vi fick träffa redan i förra boken. Hon vågar dock inte riktigt släppa inom honom då hon är rädd att blir sårad då han verkar ha ett väldigt komplicerat förhållande med sitt ex.

Jag kommer fortsätta att läsa Anna Janssons böcker om Maria Wern. Hur många kan det bli egentligen? Fjorton stycken är ju rätt många. Böckerna är inte världens bästa deckare men jag är nog mer intresserad av hur det ska gå för Wern. Om ett år eller så får jag väl veta det.
2 kommentarer:

  1. Har bara läst ett par av Anna Janssons böcker. Gillar dem så jag kommer absolut att läsa fler!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag rekommenderar dig att läsa dem i följd. Visst man kan ju läsa dem som fristående historier men du får nog ut lite mer av dem om du läser dem i rätt ordning.

      Radera