fredag 18 januari 2013

Nya bekantskaper

Jag är väldigt tacksam att Annika lyckas komma på nya frågor till oss i bokbloggsjerkan.  så gör det inte så mycket att jag själv inte har någon inspiration.

Veckans fråga:

Om du ser en bok av en författare som du aldrig har hört talas om tidigare, vad är det som gör att du bestämmer dig för att läsa den?

Det är väldigt sällan som jag läser en bok som jag inte först fått rekommenderad eller läst något om. Men sen läser jag ju väldigt mycket om böcker för det ingår ju i mitt jobb som bibliotekarie. Jag går väldigt sällan i en fysisk bokhandel så sannolikheten att jag bara skulle plocka upp en helt okänd författare är inte speciellt stor. Så ärligt tala så läser jag inte författare som jag inte hört talas om.

11 kommentarer:

 1. Jag har som tradition att varje år när vi åker "hem" till Göteborgskalaset så köper jag fyra pocket (och betalar för tre) av för mig olästa författare. Vad som avgör vilka det blir vet jag inte :)

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt inte funderat så mycket på hur många av böckerna jag läser som är av tidigare okända författare. Sedan jag började läsa bokbloggare så känner jag garanterat till fler författare än jag gjorde innan.

  SvaraRadera
 3. Som bibliotekarie så måste du ha hört talas om extremt många författare så har du inte hört talas om dom är dom kanske helt ointressanta :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu jobbar jag ju på skolbibliotek så jag har främst koll på den litteraturen. Så det finns säkert massor av författare som är intressanta men om jag inte har hört talas om dem så skulle de få det väldigt svårt att väcka min uppmärksamhet.

   Radera
 4. På biblioteket så funkar det ju lite annorlunda!

  SvaraRadera
 5. För mig är det dessutom så att det blir mer och mer sällan jag köper/lånar författare som är HELT okända för mig. Det är nog bloggandet tror jag. jag hör helt enkelt talas om fler böcker och författare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ju så många tips hela tiden så jag gör oftas så att jag kör på dem för att vara lite mer på den säkra sidan.

   Radera
 6. Kan tänka mig att du inte läser så mycket okänt, du känner säkerligen till väldigt många fler författare än mig. Bibliotekarie verkar vara ett drömyrke! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bibliotekarie är nog ett av de bästa yrken man kan ha :)

   Radera
 7. Nu när du säger det inser jag att det kanske inte är så mycket "aldrig hört talas om" utan mer "aldrig läst" även för mig, men på biblioteket chanser jag på lite allt möjligt.

  SvaraRadera