fredag 25 januari 2013

Bokbloggsjerka om ärlighet

Dags för lite bokbloggsjerka igen. Hur allt funkar hittar du inne hos Annika.

Veckans fråga:

Är du 100% ärlig i dina recensioner/omdömen?

Givetvis är jag ärlig i mina recensioner. Om man har följt bloggen så ser man dock att mina flesta recensioner är av positiv art. Det är väldigt sällan som jag läser böcker som jag inte alls tycker om. Om det är någon bok som jag inte gillar så blir det ibland att jag inte orkar skriva om den. Jag tycker inte heller att det är kul att totalsåga någon bok utan försöker lyfta fram både positiva och negativa saker. 

Att jag bara skulle hitta på och skriva att jag gillar en bok bara för att alla andra gör det finns inte i min värld. Inte heller att jag skulle låtsas att jag inte tycker om vissa böcker fastän jag gör det. Det är ju tex många som inte gillar Läckbergs böcker men det gör jag. När jag skrev om Änglamakerskan fick jag en syrlig kommentar men det är också enda gången som någon kommenterat på det viset. Den där Läckberg verkar ju väcka känslor hos många.

Jag skriver mest om barn- och ungdomsböcker för att komma ihåg vad jag läst så att jag kan plocka fram det när det är dags att bokprata i klasser. Om jag då skulle skriva saker som jag inte menar skulle bli väldigt knäppt. 

9 kommentarer:

 1. Nä att låtsas gilla/inte gilla en bok finns inte i min värld heller. Det hade känts helt fel..

  SvaraRadera
 2. Jag tror dom flesta av oss bokbloggare är ärliga. Det finns liksom ingen anledning att inte vara det :-)

  SvaraRadera
 3. Jag är en av de som inte gillar läckberg, men som ändå läser dem av någon outgrundlig anledning.. Förmodligen för att de är lättsmälta "ligga på stranden" sommardeckare ;)Men jag såg i din recension om Änglamakerskan att du hade uppmärksammat samma sak som jag gjort, det här med att Erica nästan löser samtliga fall. Du har tur som kan bortse från det ;)

  SvaraRadera
 4. Jag kan inte förstå varför man skulle ha en bokblogg om man inte skriver vad man tycker om böckerna utan ljuger ihop något :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä vad som skulle vara meningen med det kan man ju undra. Någon kanske kan vara rädd att skriva negativt om recex i tron att man inte skulle få fler böcker...

   Radera
 5. Jag försöker skriva även om böckerna jag inte gillat, men det är svårare, så jag förstår om det inte blir av.

  SvaraRadera
 6. Jag läser oftast inte ens ut böcker jag inte på något sätt gillar.

  SvaraRadera
 7. Jag lägger ofta undan de böcker jag inte gillar och läser inte ut dem så därför blir det mest positiva omdömen i min blogg också.

  SvaraRadera