onsdag 9 januari 2013

Kärleken

Kärleken är den första delen i trilogin Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell. Andra delen, Sjukdomen har precis kommit ut och den tredje och sista den kommer hösten 2013.

Rasmus kan inte fort nog lämna lilla Koppom bakom sig. Efter att avslutat gymnasiet beger han sig till Stockholm och det första han gör när han kliver av tåget är att besöka bögringen. För den har till och med  han hört talas om. Han vet inte riktigt hur han ska bete sig men ser att andra män iakttar honom.

Benjamin är Jehovas vittne och han går varje dag och knackar på dörrar för att föra fram sitt budskap. Han vet inte ens att han är bög. Inte förrän han en dag knackar på Pauls dörr. Benjamin undrar vad det är för en knäppjök han kommit till och vill egentligen inte ens gå in. När han äntligen kommer därifrån avslutar Paul med att säga: "

"Du vet om att du är homosexuell? Eller hur?"

På julafton åker till sina föräldrars förfäran inte Rasmus hem till Koppom. Han har blivit inbjuden till Paul och Rasmus stannar mycket hellre i Stockholm där han känner sig mer hemma än vad han någonsin gjort i Koppom. Hos Paul träffar han Benjamin som han till en början tycker är en konstig figur som dessutom bär kostym.

Som sagt är Kärleken den första delen och jag tycker nästan att den precis kommit igång när den är slut.  Nu hoppas jag hinna läsa andra delen inom en snar framtid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar