onsdag 3 februari 2010

Fatta eld av Suzanne Collins

Har nu läst ut Fatta eld av Suzanne Collins. Fatta eld är andra delen i trilogin om Hungerspelen. Böckerna bör läsas i ordning om man ska hänga med. Så har du inte läst Hungerspelen och har för avsikt att göra det så bör du nog inte fortsätta läsa här för det är oundvikligt att avslöja vissa saker.

Fatta eld tar vid där Hungerspelen slutade. Katniss och Peeta ska ut på segerturné i de olika distrikten. Katniss förstår inte innebörden av det hon gjort. Hon har satt sig upp emot regimen och visat att det faktiskt går. Ute i distrikten börjar det bli oroligt och president Snow är rasande. Katniss inser att hon utsätter sina nära och kära för fara om hon inte fortsätter att spela spelet.

Så är det dags för nästa Hungerspel som är det 75:e i ordningen. Vilket innebär speciella regler. De har bestämt att endast tidigare vinnare ska delta. Eftersom det bara finns tre tidigare vinnare i distrikt 12 så blir det Katniss och Peeta som måste vara med i ännu ett spel.

Jag tycker att Fatta eld var lite seg till en början. Efter hundra sidor tog det dock fart och jag kunde knappt sluta läsa. Så nu återstår det bara att vänta på nästa del som kommer hösten 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar