tisdag 31 maj 2011

Optimistisk

Imorgon är det studiedag på vår skola. Jag ska ha läsdag så jag tog hem ett helt gäng böcker. Jag kanske var lite väl optimistisk. Tror knappast att jag hinner läsa alla på några timmar imorgon. Frågan är vilken man ska prioritera.

Böckerna som jag pratar om är:

Fångad av Lucy Christopher
Sanningen om Alice av Rebecca James
Skjut apelsinen av Mikael Niemi
Skelettpojken av Anne Rooney

Skelettpojken hinner jag ju lätt, då den är väldigt tunn. Sen tror jag faktiskt att jag ska satsa på Skjut apelsinen. Någon som läst den?

Den har aldrig blivit utlånad på biblioteket och befarar att om jag inte tipsar om den så kommer den inte bli det heller. Så det är ju bara att hoppas att den är bra. För man vill ju inte tipsa om dåliga böcker.

Läser nu på baksidan av de andra böckerna. Jag måste nog läsa alla böckerna. Så det är väl bara att sätta igång. Ska bara....

måndag 30 maj 2011

En vanlig dag på jobbet

För tillfället är det rätt hektiskt på jobbet så jag är helt slut när lillan har somnat. Därför blir det nog inte så mycket skrivet här inne förrän det börjar närma sig sommarlov.

Om man vill ha ett varierande jobb så kan man ju bli skolbibliotekarie. Idag har det varit arbetsuppgifter av varierat slag. Återlämnat massa böcker och försökt sätta ut några i hyllorna som är smockfulla. Dömt brännbollsmatch, tröstat pojke som fick boll mitt i pannan, lånat ut lite böcker på sommarlån, registrerat nya böcker, skickat reservationer, plockat upp reservationer, fixat text och bilder till hemsidan, fått panik när jag inte kunde stänga ett fönster precis innan jag skulle gå hem och mellan varven har jag gett lite boktips också. Sen fick jag smått panik när jag inte hittade min kalender med alla mina lösenord. Den kom dock tillrätta. Så då kunde jag ladda ner lite böcker och fixa med mp3-spelarna också. Imorgon hoppas jag det blir lite lugnare för så uppe i varv som jag var när jag satte mig i bilen för att hämta lillan är nog inte hälsosamt.


söndag 29 maj 2011

Hoppas på turen

Ciccis bokblogg lottar denna månaden ut Sorgmantel av Unni Lindell. Jag har några böcker av Unni Lindell men inte denna så jag tänkte ta chansen att vinna den.

Gör det ni med! Man har tills söndagen den 5 juni på sig.

Ormfågel av Mats Wahl

Ormfågel av Mats Wahl är en bok som knappt varit utlånad på biblioteket. En av orsakerna till det kan vara att det knappt står något på baksidan om vad boken handlar om. Så jag tänkte att jag får väl läsa den och det ångrar jag inte.

Ormfågel handlar om Ellen som ska börja på en ny skola. Skolan är stökig och det är ett gäng killar som alla är rädda för. De sätter igång brandlarmet, hotar och slår andra elever och tafsar på tjejerna. Ellen får en vän i klassen, Max. Max ska lära henne spela schack. Inte kan Ellen tro att det är det som ska senare ska rädda livet på henne.

Ellen råkar också utför killgänget på skolan. Hon går till rektorn som vill få det till att det var väl inte så farligt egentligen. Rektorn säger att hon ska prata med killarna.

Ellen har det inte helt lätt hemma heller då hennes mamma dricker alldeles för mycket. Genom hela boken så får man antydningar att det är något som kommer att ske. Något hemskt.

Jag blir arg när jag läser den här boken. Arg på rektorn som inte tar problemen på allvar för om det kommer ut vilka problem skolan har så finns det risk att skolan får dåligt rykte. Dåligt rykte leder till färre elever vilket leder till färre lärartjänster.

Vad jag vet har det inte hänt en sån tragedi som det händer i boken på någon skola i Sverige. Längst bak i boken finns det diagram över hur många bränder som skett i skolorna. Och det är ju ingen upplyftande läsning.

Ormfågel är en tänkvärd bok som man diskutera med eleverna. Nu ska jag bara försöka få eleverna att läsa boken. Vi får se om jag lyckas.

fredag 27 maj 2011

Hetsläsning

För tillfället hetsläser jag ungdomsböcker. Snart är terminen slut och jag ska ha boktips för årskurs sju och åtta. Känns som jag borde ha böcker på lager att tipsa om men man vill ju gärna ha lite nytt också. Så just nu läser jag Mats Wahls bok Ormfågel. Den har bara stått i biblioteket så nu ska jag försöka få den utlånad. Om den nu är bra. Har inte kommit så långt än men den verkar lovande. Tror dock att det kan vara en svår bok att tipsa om.

Någon som har något tips på någon bok som jag borde tipsa om? Dela gärna med er.

onsdag 25 maj 2011

Agenterna och småkrypens hemlighet av Katerina Janouch

Agenterna och småkrypens hemlighet är en ny serie för barn som är cirka 7-9 år. Pomona och Ruben har sommarlov men de har tråkigt för det bara regnar. Pomona hittar en bok "Klokaste boken". I boken står det att "Världen är full av olösta mysterier och spännande uppdrag!" Därför bestämmer de sig för att bli hemliga agenter.

Tyvärr så gillar jag inte alls denna bok. Jag tycker det spårar ur direkt när hunden kan tala. Det visar sig att eftersom det är den regnigaste sommaren på en miljon år då händer det mystiska saker som tex att hundar kan tala. Jag fastnar inte alls för berättelsen men man får ju tänka på att jag är ju inte målgruppen. Ska bli spännande och se hur den tas emot av eleverna.

Något som jag dock gillar med boken är layouten som är väldigt luftig med många fina illustrationerna som är gjorda av Sofia Falkenhem. Sofia Falkenhem kan du läsa mer om här och här. När jag surfar runt så upptäcker jag att det är ju hon som gjort illustrationerna till böckerna om Kalle Skavank. Tyckte väl att jag kände igen stilen.

söndag 22 maj 2011

Lasarusfenomenet av Kjetil Johnsen

Om du vill ha en bok som är verklighets baserad så ska du definitivt hoppa över Lasarusfenomenet. Jag fick upp ögonen för Kjetil Johnsens böcker när serien TRE kom till Sverige. Jag läste alla tio och gillade dem. Lasarusfenomenet är dock något helt annat.

Emma är på utflykt med sina föräldrar och lillebror på ett museum om dinosaurier. Emma tycker det är dötråkig. Hon går ut en stund och hon börjar känna sig konstig. Det är något som inte stämmer, en tanke som hon borde fånga men inte kan.

Emma vaknar upp och det känns som om hon håller på att dö, hon får inte luft. Emma har varit med om en bilolycka och hennes föräldrar och lillebror har dött. En farbror dyker upp och tar motvilligt hand om henne. Vad är det egentligen som har hänt? Var det en olycka eller något helt annat.

Att avslöja att boken handlar om parallella världar är nog inte att avslöja för mycket för man anar ganska tidigt i boken att det är något som är konstigt. I Lasarusfenomenet händer det grejer hela tiden så det gäller att hänga med. Det hoppar fram och tillbaka i tiden och olika personers synvinklar visas. Jag gillar boken men jag har ganska öppet sinne och kan leva mig in i alla möjliga scenarion.

Frågan är nu, när kommer nästa del?

Titel: Lasarusfenomenet - Den 4:e parallellen
Författare: Kjetil Johnsen
Antal sidor: 236
ISBN: 978-91-32-15941-1

lördag 21 maj 2011

Twitter

Efter att jag varit på konferens i veckan blev jag väldigt nyfiken på Twitter. Tidigare har jag inte riktigt förstått mig på det. Men tänkte att nu måste jag kolla upp det. Känns som jag skulle kunnat sitta väldigt många timmar och bara kollat runt. Nu har jag ju inte riktigt tid med det men jag hittade massa intressanta personer och det fanns ju massor av tips på bloggar som är bra. Känns som det är väldigt många inom området bibliotek och IKT som finns på Twitter. Så nu finns även BokMamma där. Vet inte om jag kommer twittra en massa men för att hålla koll på alla dem jag vill följa var det ju lättast att fixa ett konto. Så vi får väl se om det blir några inlägg eller inte.

Finns du på Twitter?

Lite mer om vinnarna

I veckan fick vi ju veta vilka som vunnit i Bokjuryn. Kul att se vilka böcker barnen gillar. Jag har endast läst en av böckerna som kom allra högst upp, Jag Finns av Maja-Maria Henriksson. Jag har dock läst några till av böckerna som hamnade på topp tio, Det är så logiskt, alla fattar utom du, Ursäkta att man vill bli lite älskad och Det händer nu. Skelettpojken som hamnade på plats åtta har blivit riktigt populär på vårt bibliotek. Jag inser dock att det är rätt många böcker som jag borde läsa. När jag kollar kategorin Läsa mer själv 9+ så ser det riktigt illa ut. Jag har endast läst en av böckerna, Vålnadernas berg.

Martin Widmark vann ju ännu en gång kategorin Läsa själv 6+. Denna gång med boken Campingmysteriet. Kul för honom men man kan ju undra när han ska sluta dominera kategorin Läsa själv 6+. Widmark fick ju även med två andra titlar på topp tio, Sjukhusmysteriet och I Bergakungens sal.

Det är i alla fall trevligt att se att alla böckerna som finns med på topp tio i kategorierna Ungdomsböcker, Läsa mer 9+ och Läs själv 6+ finns på vårt bibliotek. Bland Bilderböckerna är det dok inte riktigt lika bra ställt. Det beror dock på att jag inte köper så många bilderböcker då biblioteket redan har så många att jag knappt får plats med dem.

Godistrollet som vann kategorin bilderböcker har jag tänkt läsa men den gick tidigare inte att köpa. Men nu fanns den tillgänglig igen så den kommer snart till vårt bibliotek. Böckerna om Lou och Mjau är även väldigt populära hos oss.

En bok som jag trodde skulle komma med på listan var någon av Adam Blades böcker. Hans böcker är väldigt populära på skolan. Jag hinner knappt sätta ut dem på hyllan innan de är borta igen.

Vet du inte vad du ska läsa för ditt barn i sommar så har du ju fullt med bra boktips på listan som du hittar här.

Har ni någon favorit bland böckerna?

fredag 20 maj 2011

Inte alltid så kul

Det är inte alltid lika kul när man får paket i brevlådan. För någon dag sedan så bara slog det mig att jag hade ju inte avbeställt boken som var månadens bok i min bokklubb. Suck.

Så idag låg det ett paket i lådan med Mördaren är död av Stewe Claeson. Jag har ingen aning om vad det är för bok. Den kanske är bra men det kändes inte så kul att lägga över 200 kr på den. Fast jag kan ju inte skylla på någon annan än mig själv. Boken är förhoppningsvis superbra.

torsdag 19 maj 2011

Nytt nummer

Efter en lång dag på jobbet och korvgrillning på förskolan är det äntligen dags för lite avkoppling. Jag tror jag snart kryper ner i sängen med nya numret av ViLäser som låg i brevlådan igår.
Detta numret ser lite mer lockande ut :)


onsdag 18 maj 2011

Vinnare - Bokjuryn

Då var det klart vilka som blev vinnarna i årets bokjury.


Bilderböcker 0+



Läsa själv 6+



Läsa mer 9+



Ungdomsböcker 13+



Serier



Faktaböcker

Vill du se hela lista så hittar du den här.

Jag återkommer i ett annat inlägg vad jag om årets vinnare.

En spänd väntan

Snart är väntan över. Om cirka en timme får vi reda på vilka böcker som är vinnare i Bokjuryn. Då jag för första året själv har haft med elever som röstat är det lite extra spännande.

tisdag 17 maj 2011

Trött i huvudet

Efter en hel dag i Höör är jag väldigt trött i huvudet. En väldigt givande dag med föredrag om bla sociala medier, ladda själv och årets skolbibliotekarie. På sådana här träffar får man alltid tips och idéer om vad man kan hitta på tex på sitt eget skolbibliotek. Jag skulle behöva några dagar ledigt för att gå in och läsa om allt som gör på olika bibliotek runt omkring i landet.

Jag har kommit fram till att jag måste börja ha koll på Twitter. Jag har inte tidigare riktigt förstått mig på det här med Twitter men nu har polletten ramlat ner även här. Problemet är bara att nu har jag hittat massa twittrare som jag vill följa. Hur ska jag hinna med det?

Ni där ute som har mer koll på det här med Twitter, måste jag skapa ett konto för att kunna följa twittrare? Jag vill inte själv twittra utan mer bara hålla koll på andra.

Det twittrades en del direkt från konferensen av tex Maud Hell för er som är nyfikna. Imorgon är det dags att återgå till verkligheten. Undrar hur det ser ut i biblioteket? Är det kanske så att någon även denna gång har haft kuddkrig när bibliotekarien är borta.

måndag 16 maj 2011

Dags att bli inspirerad

Imorgon stänger jag mitt bibliotek och beger mig söderut närmare bestämt, Höör. I Höör hoppas jag få inspiration och nya idéer. Vad händer då i Höör. Jo det är den årliga Biblioteksdagen. Ett fullspäckat schema med allt från Maud Hell till årets skolbibliotekarie.

Jag har aldrig varit på den här konferensen tidigare. Ska bli kul. Det är kanske någon mer som ska dit?

söndag 15 maj 2011

Lilla Darling av Johanna Nilsson

Nilsson, J - Lilla Darling - 29677324Det är den sista terminen i nian och Jerry, som egentligen heter Jeremia, bär på en sorg inom sig. Varje morgon målar Jerry sina ögon med svart kajal, en sorgrand. Många tror att han är bög men så är det inte. Han vet bara inte hur han ska uttrycka det där svarta som han har inom sig. Det finns dock någon som är viktig för Jerry och det är Lilla Darling.

Lilla Darling är en tjej som är med i det gäng där även Jerry är med ibland. Jerry är dock inte riktigt med utan han är lite utanför. De tycker att han är lite udda då Jerry ofta inte säger så mycket och så förstår de inte varför han sminkar sig.

Jerry vet inte hur han ska få kontakt med Lilla Darling. Han vet inte ens om hon ser honom. Till slut tar han mod till sig och skickar ett meddelande på en chatt där han vet att hon brukar vara. Han vågar dock inte berätta vem han är. Inte än.

Jag tycker väldigt mycket om Johanna Nilssons böcker. Lilla Darling är inget undantag. Hon skriver på ett sätt som gör att jag bara vill fortsätta att läsa och ett mycket bättre betyg än så kan man väl knappt få. Det finns säkert de som har synpunkter på det ena och det andra. Någon tycker kanske att det är ett väl förutsägbart slut men kan man inte ibland få ett lyckligt slut. Jag gillar det i alla fall och när jag läste boken så började jag längta efter sommaren. Att få sitta i hammocken och knipa tårna om gräset.(Måste bara köpa en hammock först)

Vill du veta mer om Johanna Nilsson och hennes böcker så har hon en hemsida här.

lördag 14 maj 2011

Hypnotisören blir film

Att boken Hypnotisören ska bli film hade jag helt missat. Mikael Persbrandt ska spela huvudrollen enligt Aftonbladet och Lasse Hallström ska regissera. Jag tycker det är lite svårt att se Persbrandt i rollen då jag väldigt starkt förknippar honom med Gunvald Larsson i Beck-filmerna.

Jag kommer dock säkerligen se filmen. Kommer du?

Papegojmysteriet av Suzanne Mortensen

Papegojmysteriet är den femte boken om Dickens detektivbyrå. Dickens detektivbyrå består av Clara Dickens och hennes medhjälpare, tvillingarna Svana och Svante. Spårhunden Safir hjälper också till.

I Papegojmysteriet ska den kända talangen Ella komma och ha konsert i Åhus där böckerna utspelar sig. Svana och Svante ska gå dit och lyssna. Clara har dock aldrig hört talas om någon Ella så hon stannar hemma.

Det är dock tur att Svana och Svante är på plats för under konserten händer det något konstig. Ella har alltid med sig sin vita kakadua, Kirre. Han är en del i hennes show. Under konserten försvinner Kirre och de hittar inte honom. Som tur är ju Svana och Svante på plats. Ett nytt fall för Dickens detektivbyrå.

Böckerna om Dickens detektivbyrå utspelar sig i Åhus där jag själv bor. Man känner igen sig i böckerna och många ställen som nämns i böckerna finns också på riktigt. Böckerna har blivit väldigt populära bland eleverna på skolan. Jag kan tänka mig att de tycker det är kul att läsa en bok som utspelar sig där de bor. Många av eleverna har även träffat Suzanne Mortensen då hon brukar ha boksigneringar i Åhus på sommaren.

Böckerna innehåller mycket text så de är för de som har kommit en bit på vägen med sin läsning.
Jag tycker Clara Dickens blir lite tjatig när hon hela tiden ska berätta om gamla fall som hon löst runt om i världen. Om hon nu är så bra kan man ju undra varför hon hamnade i Åhus :)

Som bibliotekarie tycker jag mycket om böckerna för det enda jag behöver säga för att få böckerna utlånade är att det är de där böckerna som utspelar sig här i Åhus. Ibland är det ju lite skönt att inte behöva stå och prata om en bok i fem minuter för att övertyga eleven om att boken är bra.

Vill man läsa mer om Dickens detektivbyrå så kan man göra det här.

........................................

Titel: Papegojmysteriet
Författare: Suzanne Mortensen
Illustratör: Kristina Grundström
Antal sidor: 160
ISBN: 978--91-32-15975-6

Ny skörd

Precis innan jag skulle lämna jobbet igår så kom det ett paket med böcker som jag hade beställt. Fast jag hade lite ont om tid kunde jag inte låta bli att öppna det. I paketet fanns bland annat:

Lilla Darling av Johanna Nilsson
Ingen sommar utan dig av Jenny Han
Herr Kanin får besök av Steve Smallman

Alla tre böckerna fick följa med hem. Johanna Nilsson har skrivit den oerhört bra boken, Du går genom tavlan, ut ur bilden. När jag sökte så såg jag att hon kommer med en fristående fortsättning på den boken, Gå din väg men stanna. Kanske dags att läsa om Du går...Tyvärr så får vi vänta tills hösten innan den nya boken kommer. Alltid denna väntan fast det är ju inte så att man inte har böcker att läsa.

torsdag 12 maj 2011

Ett gott skratt förlänger livet

Då jag är helt slut efter en hektisk vecka orkar jag varken skriva om eller läsa några böcker. Så istället bjuder jag på något som är lite kul.


tisdag 10 maj 2011

Tävling - De ickesynliga

Inne hos Ett hem utan böcker kan man vara med och tävla om De ickesynliga som är skriven av Fredrik Härén. Det verkar vara en bok i min smak så jag ska absolut vara med och tävla. Det är så bra för man behöver inte göra någonting utan det är bara att anmäla sitt intresse. Kan det bli mycket bättre.

måndag 9 maj 2011

Summering - april 2011

Ännu en månad har passerat och det är dags för summering. Under april månad läste jag tolv böcker. Det måste nog vara ett rekord för mig. Visst många av dem är barn- och ungdoms böcker men i alla fall. Jag är nöjd med vad jag läst i april. Jag är dock inte lika nöjd med hur många av dessa böcker som jag faktiskt skrivit om, bara sex. Men tiden är knapp och då föredrar jag att läsa böcker än att skriva. Kan ju undra vad jag skrivit om för det blev i alla fall 36 inlägg under april månad.

Men åter till summeringen. Så här såg det ut.

Barn- och ungdomsböcker:

Svart magi av Peter Gotthardt(Nypon förlag)
Den skräckslagne stekelsamlaren av Annalena Hedman(Rabén & Sjögren)
Läskigt läge av Thomas Halling(Alfabeta)
Roliga rumpor i Ruts värld av Sandra Tillbom(Hegas)
Hampus och Mei av Åsa Storck(Hegas)
Turbo vill bli fotbollsproffs av Ulf Sindt(Alfabeta)
Mitt liv som monster av Mårten Melin(Hegas)
Mamman som tjatade så att hon dog av Barbara Voors(Rabén & Sjögren)
Amandas bok av Katerina Janouch(Bonnier Calsen)

Romaner:

Systerskap av Katerina Janouch(Piratförlaget)
Bedragen av Katerina Janouch(Piratförlaget)
Hittebarnet av Katerina Janouch(Piratförlaget)

Fördelning efter förlag:

3 Piratförlaget
3 Hegas
2 Rabén & Sjögren
2 Alfabeta
1 Bonnier Carlsen
1 Nypon förlag

Fördelning efter författarens kön:

Kvinna 8 Man 4

Denna månaden har jag läst lite som inte bara är jobbrelaterat. Jag har läst Janouchs böcker om Cecilia Lund. Jag gillade dem och behövde dem som lite avkoppling. Dessvärre har jag inte skrivit om dem men det innebär inte att jag inte tyckte de var bra. Mål för nästa månad ska vara att jag ska skriva om alla böcker som jag läser.



En trevlig dag på jobbet

Förra veckan hade årskurs fem besök av Torsten Bengtsson. Jag var med och lyssnade i en av klasserna. Det är alltid kul att lyssna på när författare berättar om sina böcker. Jag blir genast sugen på att läsa böckerna som det berättas om och det tror jag även att eleverna blev.

Torsten berättade också om sitt skrivande. Eleverna gillade speciellt att Torsten sa att man fick ljuga hur mycket som helst. Vill du skriva en berättelse om en utomjording med fem armar så gör det. Eller om du vill vara fotbollsproffs i Barcelona så går ju även det bra. Torsten skriver lättlästa böcker och han vill att de ska vara både roliga och spännande.

När jag var tillbaks i biblioteket så kom det ett gäng i trean som skulle låna böcker. En av dem frågade vad Big bang(en av Torstens senaste böcker) handlade om. Jag hann bara säga att jag precis träffat författaren till boken. Det räckte för att killen skulle låna boken. Ibland är det lätt att låna ut böcker.

Himla kul att vi fick möjlighet till författarbesöket. Jag får lite inspiration och eleverna blir sugna på att läsa och även skriva skulle jag tro.


lördag 7 maj 2011

Trädgårdsdax

Idag har solen skinit på oss. Det har blivit en del trädgårdsarbete. För mig som inte är så insatt i det här med trädgårdsskötsel så är det bra att ha en bra bok tillhands. En bok som jag köpte för ett tag sedan är Stora trädgårdsboken - praktiska råd. Jag tycker den är bra. Jag har tex fått hjälp med hur jag ska klippa min Forsythia och Fjärilsbuske. Jag upptäckte även att busken som jag hatar heter Järnek. Den har taggiga blad som jag alltid sticker mig på. Jag försöker utrota den från vår trädgård men den verkar ha lätt för att sprida sig. Imorgon fortsätter projekt trädgården om vädret tilllåter.

Dickens detektivbyrå

Papegojmysteriet av Suzanne Mortensen fick jag i min brevlåda i veckan. Det är femte delen i serien om Dickens detektivbyrå. Jag har inte läst någon av de tidigare böckerna men tänkte att det var dags nu. Det som är lite extra kul är att böckerna utspelar sig i byn där jag bor. Jag tror att det är en av anledningarna till att det redan är lång reservationskö bland eleverna på skolan. Ska bli spännande att läsa den och se om det är en bra deckarhistoria. Dickens detektivbyrå har en egen webbsida som du hittar här.


torsdag 5 maj 2011

Bara en till

Jag hade egentligen inte tänkt att skaffa fler prenumerationer på tidningar då jag knappt hinner läsa de som jag redan har. Men så dök det här fina erbjudandet upp och då kunde jag inte stå emot. YourLife är en tidning som jag verkligen gillar och snart är det ju sommar och då måste man ju ha något att läsa på stranden. Det är i alla fall vad jag inbillar mig. I verkligheten kommer jag väl spendera sommaren med att springa efter dottern som ska upptäcka allt nytt.

onsdag 4 maj 2011

Dilsa och kärlekens mysterier av Petrus Dahlin

Dahlin, P - Dilsa och kärlekens mysterier - 29676969
Petrus Dahlin författaren till böckerna om Kalle Skavank har börjat på en ny serie som handlar om Dilsa. Dilsa har tidigare förekommit i böckerna om Kalle Skavank men nu är det Dilsa som är huvudpersonen. Kalle Skavank dyker dock också upp.

Dilsa har tidigare hjälpt Kalle Skavank att lösa mysterier men denna gången får Dilsa klara sig själv.

En helt vanlig dag när Dilsa är i skolan kommer det fram en tjej som Dilsa inte känner igen. Tjejen ger Dilsa ett kuvert och sen springer hon snabbt iväg. När skoldagen är slut sticker Dilsa till kiosken där Kalle Skavank brukar hålla till. Dilsa sätter sig och läser brevet. I brevet står det att tjejen är jättekär i en kille, så kär att hon inte kan tänka på något annat. Nu undrar hon om Dilsa kan hjälpa henne att ta reda på om killen är kär i henne, ett kärleksmysterium.

Kalle tycker inte att detta är något riktigt mysterium och vill därför inte hjälpa Dilsa. Men hur ska lyckas ta reda på detta. Lite kvinnlig list behövs för att lösa detta mysterium. Det visar sig att lösa kärleksmysterium är precis lika klurigt som andra mysterier.

Böckerna om Kalle Skavank är väldigt populära bland både killarna och tjejerna. Skulle dock tro att det blir mest tjejerna som läser om Dilsa. För när man säger vad boken heter och att det är om kärlek så vill killarna absolut inte läsa boken. Det är i alla fall det de säger.

tisdag 3 maj 2011

Kanske dags nu

Det känns som att det kanske är dags nu. Jag trodde att det skulle dröja lite då min dotter endast är 1,5 år. Det känns som det är hög tid att läsa Trotsboken av Malin Alfvén och Kristina Hofsten. Jag behöver lite tips känner jag. Vår dotters favorit ord är för tillfället NEJ. Allt är bara nej, nej nej. Kanske dags att lära henne att säga Ja. :)


Författarbesök

På skolan där jag jobbar ska vi ha författarbesök idag. Torsten Bengtsson ska komma och träffa våra femmor. Så eleverna håller på och läser Torstens böcker. Torsten Bengtsson är kanske inte så känd för de som inte jobbar på skola eller bibliotek men han skriver lättlästa böcker för barn.

Jag tänkte jag skulle vara med och lyssna i en av klasserna. Man blir alltid så inspirerad av att lyssna på författare när de pratar om sina böcker. En härlig dag att se fram emot.

Ska ni göra något kul idag?

måndag 2 maj 2011

Nu är det igång

Nu har Bokåtervinningen 2.0 satt igång och det verkar tingas böcker till höger och vänster. Tre av mina böcker är redan borta. Men det finns ju lite kvar i alla fall.


Mitt i livet av Joyce Carole Oates, läst men i bra skick
Uppdrag: Mamma, läst och det står ett namn skrivet inne i boken
I de lugnaste vatten av Viveca Sten, oläst
Anhörig av Katerina Janouch, läst en gång men i bra skick Tingad
Stella och Sebastian av Jenny Leeb, läst en gång men i bra skick
Alla var där av Lauren Weisberger, oläst
Och Piccadily Circus ligger inte i Kumla av Håkan Nesser, läst en gång men i bra skick
Mina döttrars systrar av Barbara Voors, oläst Tingad
Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elizabeth Gilbert, oläst
Gummimmammor, plastpappor och bonusbarn av Tilde de Paula, läst men i bra skick Tingad

Bloggar som är med än så här långt är:

enligt O
Barnboksbloggen
Boktagen
Böcker etc.
Det mörka tornet
Erikas bokprat
Theresans

Trevlig initiativ av enligt O. Alltid hittar man någon ny bokblogg.

Typiskt

Sitter här framför datorn och äter min frukost. Tänkte kika på de som är med i bokåtervinningen 2.0. Men nä se det gick inte. För av någon anledning ligger Enligt O:s sida nere. Så nu vet jag ju inte vilka som är med. Hoppas sidan kommer upp innan det bär av till jobbet.