måndag 6 juni 2016

Feel good när den är som bäst


 
Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan slukade jag på bara några dagar. Att jag läser en bok på över 400 sidor på bara några dagar händer inte så ofta längre men Det lilla bageriet på strandpromenaden kunde jag inte motstå. Som tur är har det ju kommit en uppföljare, Sommar på strandpromenaden.

Polly hade allt men så går hennes företag i konkurs och förhållandet kraschar. Polly vet inte vad hon ska göra. Hon har inga pengar och ingenstans att bo. Hon försöker hitta en bostad i Plymouth men allt är antigen för dyrt eller så ligger det i delar som hon inte skulle våga ta sig till utan bil. Polly utökar sina sökningar och då dyker ett bekant namn upp, Mount Polbearne. I brist på andra ställen att bosätta sig på tar Polly sitt pick och pack och bosätter sig i Mount Polbearne till sin väninnas förskräckelse.

Hennes andra utmaning är att fixa ett jobb, vilket inte visar sig vara så lätt, I brist på annat så tar Polly upp sitt gamla intresse att baka bröd. Det finns redan ett bageri på orten men det är så misskött. Ingen vågar dock gå emot ägarinnan fru Manse så Polly får baka i hemlighet men folket kan inte motstå det gudomliga brödet som Polly bakar. Knappt jag heller fastän jag inte smakat det. beskrivningar av bakandet och bröden gör att man verkligen blir sugen på bröd.

Det är inte så svårt att förutspå vad som ska hända men vad gör det när man vill ha en stunds avkoppling. Jag ser framemot att läsa mer av Colgan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar