torsdag 3 juli 2014

Halvårssummering

Tidigare har jag summerat varje månad men i år har det varit dåligt med det av olika anledningar. Så jag tänkte att jag får i alla fall göra en halvårssummering. Det ser inte bra ut med tanke på hur många böcker jag läst. Jag har läst 31 böcker. Förra året hade jag läst 41 böcker. Så jag ligger alltså efter med tio stycken.

Lästa böcker:

31 st
av dessa är 18 st barn och ungdomsböcker, 8 st var romaner, 5 st var deckare.
Detta året dominerar inte barn- och ungdomsböckerna lika mycket som de brukar utan jag har unnat mig att läsa lite fler romaner.

Fördelning efter författarens kön:

Kvinna 29
Man 2

Oj här var det total kvinnlig dominans. Jag väljer dock inte böcker efter författarens kön men jag har läst en del relationsromaner och det är kanske fler kvinnor som skriver just sådana böcker som jag föredrar.

Fördelning efter land:

Sverige 22 st 70,97 %
USA 5 st 16,13 %
Storbritannien 4 st 12,9 %

Ja man kan ju inte säga att jag sprider min läsning utan håller mig till kända domäner.



Hur förvärvades böckerna:

Lånade på biblioteket: 30
Hyllvärmare: 1(Huset vid havets slut av Elly Griffiths)

Det är ju inte så konstigt att de lånade böckerna dominerar totalt för alla barn- och ungdomsböckerna lånar jag ju på biblioteket. Jag har bara läst en av mina hyllvärmare vilket är mindre bra. Jag borde verkligen läsa lite fler av mina egna böcker. Men det är svårt när man har sådan tillgång till biblioteket. Det är bara att reservera och hämta det man vill ha.

Om jag fortsätter i samma takt så blir det 62 lästa böcker vilket blir det minsta antal böcker jag har läst på ett år sedan jag började med bokbloggen. Ska bli spännande att se hur många böcker jag kommer upp i när året ska summeras.


2 kommentarer:

  1. Ja det var väldigt så många kvinnor du läst :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag blev faktiskt lite förvånad.

      Radera