fredag 20 juni 2014

Bokbloggsjerka - slalomläsning?

Då var det fredag och inte vilken fredag som helst utan midsommarafton. Hur gick det till? Det blir i alla fall en bokbloggsjerka hos Annika som de flesta andra fredagarna.

Veckan fråga:

Hur länge väntar du innan du påbörjar en ny bok?

Det är väldigt sällan som jag har flera böcker igång samtidigt. Jag gillar att läsa en bok åt gången. När jag då läst ut en bok så kan det dröja någon dag innan jag börjar på nästa. Det är väldigt sällan som jag börjar på en ny bok samma dag. Jag vill att den andra boken ska få sjunka in först. Sen kan det ju vara så att den boken som jag är sugen på inte finns tillgänglig just när jag är klar med en annan.

Hur gör ni?

Trevlig midsommar vill jag önska er alla!

16 kommentarer:

 1. Jag flyttar omedelbart över bokmärket till nästa bok i högen så den är redo... och om jag inte läst klart för dagen så fortsätter jag bums med den nya boken utan större uppehåll. Jag har alltid en stor läshög bredvid sängen för att inte behöva hamna i boknöd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också en bokhög bredvid sängen men av någon konstig anledning blir det oftast någon annan bok.

   Radera
 2. Jag brukar ha valt nästa bok, men jag börjar inte på den förrän nästa dag, oftast :) Vill också att den nyss utlästa ska sjunka undan lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar inte ha valt nästa bok. Jag får ju nya böcker till biblioteket minst en gång i veckan och då är där oftast någon bok som slinker förbi att läsa högen.

   Radera
 3. Låter gärna boken sjunka in. Men det kan också hända att jag har något riktigt spännande som ligger och väntar och blir det inte många timmar mellan avslut och ny början.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag är inne i en period då jag inte läser så himla mycket så har jag läst en timme eller så så känner jag att sen får det räcka. Så har jag läst ut en bok under dagen så blir det slutet på dagens läsning. Kanske blir det annorlunda under semestern.

   Radera
 4. Har skrivit i ett par kommentarer nu att jag känner igen mig i alla svar på dagens jerka, även om de skiljer sig från varann! ;-) Glad midsommar!

  SvaraRadera
 5. Läser två böcker samtidigt och börjar på en ny så fort en är färdigläst.

  SvaraRadera
 6. Jag varierar lite. Ibland hoppar jag direkt till en ny, ibland tar det någon dag

  SvaraRadera
 7. Avslutar jag en bok på kvällen så börjar jag inte på någon ny, utan väntar tills dagen därpå.

  SvaraRadera
 8. Jag har alltid en bok på g, jag känner mig så vilse om jag inte håller på med en bok och de gånger när jag inte haft någon bok på g då har jag haft så svårt att ens hitta en bok jag vill läsa. Nu hamstrar jag på mig så extremt mycket böcker så det problemet lär inte hända...

  SvaraRadera
 9. Brukar oftast välja en ny bok ganska direkt, men nu har det gått flera timmar sedan jag läste ut min senaste och har inte ens bestämt mig för nästa...

  SvaraRadera
 10. Var nog mer som du förr men sedan jag började bokblogga och bokcirkla så har det blivit mer slalom- och kedjeläsning.

  SvaraRadera
 11. Jag läser en bok och gången, men normalt utan några lägre uppehåll mellan böckerna. Just nu är jag sjuk i utmattningsdepression och då går läsandet trögt, varje bok tar längre tid att läsa och det blir längre uppehåll mellan böckerna.

  SvaraRadera