söndag 29 juni 2014

Bokbloggsjerka - Mitt litterära land

Nu tar bokbloggsjerkan sommaruppehåll och Annika kan vara väl värd lite semester. Förstår inte hur hon kommer på alla dessa frågor. Det är ju några år hon har hållit igång nu. Jag är dock väldigt tacksam för det så jag har något att skriva om när inspirationen tryter. 

Veckans fråga:

Vilket är ditt litterära land?

Detta är en väldigt lätt fråga att svara på. Sverige är helt klart det land som jag läser mest böcker ifrån. Jag har statistik över min läsning sedan januari 2010 och fram tills idag har 70,56 % av författarna svenskt ursprung. På andra plats kommer USA med 14,72 % och inte helt oväntat Storbritannien på tredje plats med ynka 7.36 %.

Jag läser till största del barn- och ungdomsböcker eftersom det ingår i mitt jobb och de är oftast skrivna av svenska författare. Är de inte det så är de amerikanska. Så kanske inte konstigt att det ser ut som det gör. Borde kanske ändra lite på det. Men som sagt blev inte förvånad. Blev ni förvånade över ert resultat eller ni kanske inte gick på statistik utan mer en känsla.

13 kommentarer:

 1. Vad kul att kunna se statistik över sin läsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar statistik så jag tycker det är kul. Man får ju också svart på vitt hur det hela ligger till :)

   Radera
 2. Förutom det engelska ser min statistik ut på ungefär samma sätt tror jag.

  SvaraRadera
 3. Jag gick mest på känsla faktiskt. Min statistik säger Sverige men hjärtat säger annat :-)

  SvaraRadera
 4. Läser också mest svenskt!

  SvaraRadera
 5. Jag kan inte säga att det är ett medvetet val men många av de barn och ungdomsböcker som kommer ut är på svenska. Sen har jag ett antal svenska författare jag följer.

  SvaraRadera
 6. Sverige låg högt på min lista också.

  SvaraRadera
 7. ungefär som jag fast omvända siffror

  SvaraRadera
 8. Statistik är bra :) Sverige ligger i topp hos mig också.

  SvaraRadera
 9. Sverige har toppat sen jag började blogga 2013 och det blev jag lite förvånad över då jag läser mycket brittiskt och hade förväntat mig viss övervikt av Storbritannien. Men Storbritannien kommer på en god andra plats. :)

  SvaraRadera
 10. Jag har ingen statistik på vilka länder jag läser mest böcker från, men eftersom enbart mina Ed McBain bidrar med 5% av min boksamling, så blir det nog USA. Därefter är det brittisk, irländsk, och nordisk litteratur som jag väljer...

  SvaraRadera
 11. Har varit dålig på att läsa svenskt men försöker bli bättre på det. Rent allmänt bättre på att testa nya författare och nya geografiska regioner.

  SvaraRadera
 12. Har samma topp tre, men i annan ordning (Usa, Storbritannien, Sverige).

  SvaraRadera