fredag 28 mars 2014

Bokprydnader

Äntligen fredag! Denna veckan är det återigen dags för bokbloggsjerka här inne. Jag får ju åtminstone skriva något inlägg per vecka.

Veckans fråga:

Denna veckan handlar det om tatueringar som är relaterade till böcker. Är det här något som du skulle kunna tänka dig att göra? Vad skulle det i så fall bli, och inte minst, var på kroppen skulle du placera konstverket?

 Jag skulle inte kunna tänka mig att göra en tatuering med ett citat från någon bok. Man ska ju ha den hela livet och smaken ändras ju. För tjugo år sedan slukade jag Danielle Steel och det gör jag ju inte nu. Så ett citat som håller hela livet skulle bli svårt för mig att hitta.

Jag kan tycka tatueringar är snyggt men kommer antagligen aldrig skaffa någon. Skulle ha så himla svårt att välja. När man väl valt så ska man ju bestämma var på kroppen.

Ska bli spännande att surfa runt och se era svar, kanske är det någon som har en boklig tatuering någonstans.

18 kommentarer:

 1. Det är ju just det, resten av livet är ju förhoppningsvis ett bra tag. Hur ska man välja?

  SvaraRadera
 2. När jag har funderat på tatuering så har det varit som en liten blomma eller barnens namn. Ett citat måste ju verkligen vara något med väldigt stor betydelse för en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker nog att det ska vara något som speglar ens personlighet om man nu gör ett föremål. Jag kan tycka att det är rätt snyggt med olika mönster också men det är inget som jag själv skulle göra.

   Radera
 3. Ett val för livet... Ja, då gäller det att veta vad man ger sin in på, inget spontant direkt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä man hade nog fått fundera ett tag.

   Radera
 4. Om man tänker positivt så kanske en tatuering påminner en om vem man var då man tog den. Fast jag skulle inte tatuera mig heller, tror jag.

  SvaraRadera
 5. En tatuering får inte vara för stor, annars kan det vara snyggt, tycker jag. Och kan tänka mig att gör en.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan också tycka det är snyggt, på rätt person. Jag vet en som tatuerade in namnet på sin tjej och sen höll inte det och då strök han över det. Alltså vem vill hålla på och kladda så på kroppen. Inte jag i alla fall. Jag tycker tatueringar ska vara något som verkligen är specifikt för ens personlighet inte bara en blomma eller nått.

   Radera
 6. Eftersom det är för resten av livet gäller det verkligen att vara säker på sin sak :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo precis. Jag brukar tänka så att vill du ha detta när du är 70 år.

   Radera
 7. Ens egen föränderlighet talar verkligen emot tatueringar. En kompis till mig tatuerade en delfin på axel 1997. Låt oss säga att hon inte direkt skyltar med den nuförtiden ... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Det man tyckte var supercoolt för 15 år sedan känns kanske inte så himla coolt idag. Känns som man får göra något som är lite mer tidlöst i så fall.

   Radera
 8. Det är mycket att tänka på så att man inte ångrar sig sedan. Mitt citat kommer jag inte ångra för det känns tidlöst.

  SvaraRadera
 9. Ja man får fundera några gånger extra innan man sätter dit något permanent på kroppen :)

  SvaraRadera
 10. Jag ka nog tänka mig en tatuering. Men var? Det skulle nog bli ett stort problem.

  SvaraRadera
 11. Jag funderade på att skaffa en när jag var yngre men kunde aldrig komma fram till vad eller var och nu är jag glad för att det aldrig blev något med det:) Fast hade jag skaffat en hade jag förhoppningsvis varit nöjd med det också.

  SvaraRadera
 12. Jag kan inte tänka mig en tatuering på min kropp. Skulle aldrig kunna bestämma mig och genomförandet skulle ge mig så mycket ångest (fobi för nålar)... Tur att jag inte vill ha någon heller...

  SvaraRadera
 13. Jag har fem tatueringar gjorda och flera i tanke som jag vill göra. Men ingen text, tänk om tatueraren skulle stava fel...

  SvaraRadera