tisdag 25 februari 2014

Bra för dig som vill läsa lättlästa böcker


Mingla och Errol är en ny bok av Åsa Storck, den andra om Mingla. I denna boken är det planeringsdag på fritids så Mingla måste vara själv hemma tills mamma kommer hem. Mingla som är en blyg och försiktig tjej tycker att det ska bli lite läskigt men hon bestämmer sig för att klara det.

När Mingla kommer hem kan hon inte hitta nyckeln till ytterdörren. Vad ska hon göra nu? Ska hon sitta i trappan hela eftermiddagen?

Jag tycker Åsa Storck är en mästare på att skriva lättlästa böcker. Fastän boken bara är på 42 sidor känns den inte torftig vilket det lätt kan bli när det ska vara lättläst. Jag tycker böckerna om Mingla är bra och de fyller ett tomrum i utgivningen. Boken känns inte så barnslig som vissa andra böcker för den här målgruppen(8-11 år). Bra med en lättläst bok men som ändå vänder sig till tjejer som är lite mognare. Alla barn i den här åldersgruppen vill ju inte läsa om hästar och andra djur utan saker som händer i verkligheten.

När jag ser framsidan så associerar jag med något annat än vad boken handlar om. Man ser den stora mörka mannen och tror kanske att Mingla ska råka illa ut men det handlar ju om något helt annat.

Tycker också det är bra att Storck tar upp det här med att vara osäker i nya situationer för det är ju många som är och det är helt okej. Men det är ju bra om man som Mingla kan övervinna sin rädsla och göra saker som man tidigare inte vågat.

Boken är fristående men läs gärna också den första boken Scenen är din, Mingla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar