fredag 6 februari 2015

Bokbloggsjerka - om att uppmärksamma barnboken

Då var det fredag igen och eftersom det är en fråga som verkligen passar mig i dagens bokbloggsjerka så tar jag mig tid att svara på den. Har ju varit lite skralt med inlägg på grund av tidsbrist men mer om det en annan gång.

Veckans fråga kommer från Boktjuven Ingerun: Jag tycker att nya barnböcker för barn 6-12 år får lite för lite uppmärksamhet. Kan du bidra med en lista på de bästa böckerna för 6-9 och 9-12 som kom ut förra året?

6-9 år

En mördarkatts dagbok av Anne Fine rolig bok om en katt som en dag kommer hem med grannens kanin. Vad ska familjen göra nu?

Mingla och Errol av Åsa Storck är andra delen om Mingla. Den handlar om när Mingla ska vara ensam hemma för första gången.

Sist jag var som lyckligast av Rose Lagercrantz är den tredje boken om Dunne. Jag älskar böckerna om Dunne och har ett gäng på skolan som inte heller kan få nog av dem. Läs dem!

9-12 år

Silverpojken av Kristina Ohlsson är en spännande bok.
Nidstången av Åsa Larsson & Ingela Korsell en ny spännande serie.
Hon & Han av Katarina von Bredow om relationer för mellanåldern.
Hjärta av damm av Ingelin Angerborn är ännu en spännande bok.
20 över 7 av Ewa Christina Johansson är även den spännande.

Jag håller med Ingerun om att nya barnböcker får för lite uppmärksamhet så kul att vi gemensamt kan uppmärksamma dem lite. Nu har jag ju varit föräldraledig större delen av 2014 så därför har jag inte läst så många barnböcker som jag brukar men några blev det i alla fall.

10 kommentarer:

 1. Vilka bra tips. Dunne har jag inte hört talas om, måste kolla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag absolut du ska göra. De böckerna är så fina.

   Radera
 2. Svar
  1. Ja den var bra. Det första jag läser av Åsa Larsson.

   Radera
 3. Många populära tips här :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För den som är insatt så är det ju inga överraskningar direkt men kanske kan någon få ett tips vad de kan högläsa för sina barn.

   Radera
 4. Åsa Stock har vi haft i skolan på författarbesök, enorm inspirerande.

  SvaraRadera
 5. Nu hittade jag ännu mer tips på böcker till sonen. Dels den med mördarkatten och dels serien om Dunne kan vara intressant.

  SvaraRadera
 6. Många bra tips! En mördarskatts dagbok har jag tex inte läst.

  SvaraRadera