måndag 13 januari 2014

Årets första Tematrio

I veckans tematrio ser Lyran tillbaks på de böcker som hon läste under 2013 och hon vill att vi berättar om tre bra böcker vi läste under 2013!

Då jag inte gjort något inlägg om de bästa böckerna som jag läst under 2013 så passar det ju utmärkt med en sådan tematrio.

1. En man som heter Ove av Fredrick Backman är definitivt den bästa boken som jag läst under 2013. Om det finns någon mot förmodan inte läst den så tycker jag verkligen att ni ska göra det. Jag trodde inte att det skulle vara en bok för mig men den passade mig som handen i handsken. Jag både skrattade och grät så det är ju verkligen en bok som väcker känslor.

Sen blir det lite svårare. Tycker inte att det är någon som sticker ut så himla mycket men det finns speciellt en ungdomsbok som jag minns.

2. Kretsen av Maggie Stiefvater kommer jag ihåg att jag tyckte mycket om. I mars så kommer nästa del, Drömtjuvarna. Som ni förstår så ska jag absolut läsa den. Vill ni veta vad den handlar om så kan ni läsa vad jag skrev om den här.

3. Fulast i världen av Ingrid Olsson är en annan ungdomsbok som jag tycker är en riktigt fullträff om man gillar att läsa om kärlek och ungdomars vardag.

Just idag är det dessa böcker som jag tycker är de bästa 2013. I morgon hade det kanske sett annorlunda ut, dock är det ingen som rår på Ove på första platsen. Kommer nog att dröja innan jag läser en lika bra bok.

8 kommentarer:

 1. Maggie Stiefvater har varit på min nyfiken-på lista i evigheter nu. Får kanske ta och göra något åt det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar det jag läst av henne så det tycker jag absolut du ska göra. Kanske en tripp till biblioteket :)

   Radera
 2. En man som heter Ove var verkligen en underbar bok :)

  SvaraRadera
 3. Kretsen tog jag bort från att läsa listan. Får nog sätta upp den igen;).

  SvaraRadera
 4. Har inte läst någon av dina tre.

  SvaraRadera
 5. Ove är en favorit hos mig med. De andra har jag kvar att läsa.

  SvaraRadera
 6. Ove är en så speciell bok, man kan rekommendera den till alla. Det finns inte någon som inte älskar den :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det är nog inte många som inte gillar den boken.

   Radera